Beetle Jelly kovakuoriaisten ruokintaan

Kovakuoriaisten yleistyessä terraarioeläiminä on niidenkin ruokintaan kehitetty valmisratkaisuja helpottamaan hoitajan arkea.

Monet terraarioissa asustavat kuoriaislajit rakastavat ylikypsien banaanien ja muiden hedelmien tuoksua ja makua, mutta ikävä kyllä ne eivät ole ainoita. Hedelmäkärpäset ilmestyvät kuin tyhjästä kypsien hedelmien ympärille pörräämään. Ne ovat sinällään harmittomia  ja niistä pääsee eroon esim. imurin avulla, mutta pikkukärpäset ovat joka tapauksessa ärsyttäviä kuokkavieraita.

Beetle Jelly, eli kovakuoriaisen ravintohyytelö, ei kerää kärpäsiä. Se säilyy avaamattomana jopa kolme vuotta, avattuna terraariossa noin viikon. Niinpä sen käyttö on todella vaivatonta!

Makuja hyytelöissä on useita, kuten mansikka, ruokosokeri, hunaja ja maitohappo. On hieman kovakuoriaisen lajista (ja myös yksilöstä)  kiinni, mikä maku kenellekin parhaiten maistuu, kokeilemalla löytää suosituimman.

Hyytelöiden sisältämä proteiini edesauttaa  kovakuoriaisia pysymään terveinä ja aktiivisina, jolloin kuoriaisten hoitaminen ja kasvattaminen on juuri niin palkitsevaa ja mielenkiintoista, kuin vain mahdollista.

Raaka-aineet: hedelmät (mehu), sakkaroosi, fruktoosi, levät, kasviproteiiniuutteet
Ravitsemukselliset lisäaineet / kg: A-vitamiini 600 IU, C-vitamiini 0,5 mg.
Ravintoainepitoisuudet: Proteiini 2%, raakakuitu 0%, raakarasva 0%, kosteus 80%

Kovakuoriaisiin voit tutustua TÄÄLLÄ >>