Brasilian sateenkaariboa

Tieteellinen nimi: Epicrates cenchria cenchria
Nimi englanniksi: Brasilian Rainbowboa

Levinneisyys luonnossa: Costa Ricasta koilliseen Argentiinaan ja Paraquaille.

Habitaatti ja käyttäytyminen: Kosteat metsät ja sademetsät.
Kiipeilevä laji, mutta viettää aikaa myös maassa aluskasvillisuuteen piiloutuneena.
Luonne rauhallinen, aktiivisimmillaan hämärällä.

Ravinto: Jyrsijät ja linnut

Koko aikuisena: Keskimäärin 150-190cm, jopa yli 200 cm.

Terraario:
Vähintään esim. 120 x 60 x 100 cm.
Lämmittelyalue, jossa lämpö n. 35 `c, peruslämpönä huoneenlämpö.
Kiipeily-ja piilottelumahdollisuuksia.
Vesiastia, johon eläin mahtuu kokonaan.