Hiekkaskinkki

Tieteellinen nimi: Scincus scincus
Nimi englanniksi: Sand skink

Levinneisyys luonnossa:
Pohjois-Afrikasta Iraniin.

Habitaatti ja käyttäytyminen: Hiekkaisilla aavikoilla elävä laji, joka viettää lähes koko valoisan ajan päivästä hiekan alle kätkeytyneenä.
Yöaktiivinen.

Ravinto: Kaikenlaiset hyönteiset: sirkat, madot, toukat, hämähäkit ym. Vitamiinien ja kalsiumin lisäys ruokaan.

Koko aikuisena: Noin 20 cm.

Terraario: Vähintään esim. 60 x 40 x 40 cm.
UVB-valaistuksella aikaansaadaan normaali vuorokausirytmi.
Lämmittelyalue, jossa lämpö n. 40 `c, peruslämpö n.30 `c päivisin. Yöksi
lämpö saa tippua aina 15 asteeseen saakka.
Paksuhko kerros hienojakoista hiekkaa terraarion pohjalle, jotta eläimellä on
mahdollisuus luonteensa mukaiseen piilotteluun. Hiekan alin kerros pidetään hieman kosteana, mutta ei märkänä.
4 viikon talvilevon ajaksi lämpötilan lasku 10 asteeseen.