Naurukyyhky

Tunnetaan myös nimellä: Jaavan naurukyyhky
Tieteellinen nimi: Streptopelia sp.
Englanninkielinen nimi: dove

Ravinto: kyyhkyt ovat pääosin siemensyöjiä. Kyyhkyille on olemassa omat erikoisruokansa, mutta ruoan voi periaatteessa sekoittaa itsekin yhdistelemällä esim. undulaatin tai peipon siemenseosta, hamppua, hirssiä, murskattua maissia, kauraa, ohraa, vehnää sekä hyönteissyöjälintujen ruokaseosta (ns. beon ruokaa). Lisäksi tarjotaan vihanneksia ja hedelmiä kuten salaattia, pinaattia, persiljaa, voikukkaa, omenaa ym. Linnuille voi myös itse idättää vehnää ja kauraa. Naurukyyhkyt syövät hieman hyönteisiäkin, mm. jauhomatoja.
Lisäksi linnulle tarjotaan voimaruokaa ja ruoansulatushiekkaa.

Häkki: liian isoa häkkiä ei voi hankkia. Jonkinlainen minimikoko häkille on 100 x 60 x 75 cm, mikäli lintu saa olla koko päivän tai useita tunteja päivässä vapaana. Mikäli vapaana pitäminen ei ole mahdollista on häkin oltava niin iso, että kyyhky voi siellä lentää. Tällainen häkki (ns. lento-häkki) on viisainta rakentaa itse teräsverkkoa tai häkkielementtejä käyttäen.

Tämä suositus eläinten pysyvälle pitopaikalle on annettu Eettisen Eläinkaupan Sertifikaattijärjestelmässä, lisätietoja: www.eesp.fi