Sekasyöjät ja Bunny-sarja

Kesyrotta, kesyhiiri, gerbiili, hamsteri ja kääpiöhamsteri ovat kaikki sekasyöjiä ja niiden ruokinnassa on tästä syystä jonkin verran yhtäläisyyksiä.

Ruoansulatus

Ruoansulatuselimistö kaikilla sekasyöjillä on samankaltainen: niillä on kaksiosainen vatsalaukku ja lyhyt umpisuoli. Lyhyt umpisuoli rajoittaa kuitujen hyötykäyttöä, joten kuitujen merkitys ei sekasyöjillä ole niin tärkeää kuin kasvinsyöjillä.
   Pikkujyrsijöiden ruoansulatuselimistö on suunniteltu tehokkaaseen energian imeytymiseen, sillä niiden aineenvaihdunta on hyvin vilkas. 
   Eläinproteiinin saanti on sekasyöjille tärkeää normaalin solutoiminnan ylläpitämiseksi.

Hammaskalusto

Toisin kuin kasvinsyöjillä, sekasyöjien poskihampaat eivät kasva jatkuvasti. Sekasyöjien etuhampaat sen sijaan kasvavat koko eläimen eliniän, joten etuhamaat vaativat jatkuvaa työtä pysyäkseen kunnossa. Ruoalla on suuri merkitys siihen, kuinka hampaat kuluvat. Luonnossa sekasyöjät syövät mm. kuorellisia siemeniä ja näiden tarjoaminen antaakin etuhampaille luonnollista työtä.

Raaka-aineet

Bunnyn täysravinnot ovat lajikohtaisesti ihanteellisiksi suunniteltuja. Ne sisältävät jopa 44 eri raaka-ainetta kullekin lajille ihanteellisessa suhteessa. Tästä syystä Bunnyn täysravintoja voi tarjota lemmikille rajoittamattomasti. Helppoa!