Eettisen Eläinkaupan Sertifikaatti

Lemmikkieläinten hyvinvointi eläinkaupoissa on tärkeä asia.

Eettisen Eläinkaupan Sertifikaattijärjestelmän tavoitteena on kehittää eläinkauppa-alaa ja eläinkaupoissa myytävien tai niissä pidettävien eläinten hyvinvointia sekä ylläpitää eläinliikkeiden henkilökunnan asiantuntemusta.
Toinen keskeinen tavoite on lisätä lemmikkieläinten omistajien tietämystä lemmikkiensä hyvinvointivaatimuksista.

Näihin tavoitteisiin pyritään  laatusertifikaattijärjestelmän  avulla.
Asiantuntijat ovat laatineet eläinkaupoissa myytäville eläinlajeille tai lajiryhmille hoito- ja olosuhdestandardit, joiden noudattamiseen sitoutuminen on sertifikaatin saamisen edellytys. Sertifioidussa liikkeessä myynnissä olevilla eläimillä on lajinmukaiset ja eläinsuojelulainsäädännön edellyttämiä minimivaatimuksia paremmat olosuhteet.
Vain laadukas liike voi ansaita sertifikaatin ja siitä kertovan keltaisen tähden. (oikealla)

EES-hanke julkistettiin 13.11.2012
Julkistamistilaisuus oli Kauppakeskus Sellossa, jossa jaettiin ensimmäiset sertifikaatit liikkeille, jotka on hyväksytty laatujärjestelmään mukaan. Peräti neljä Faunatar-myymälää saivat kunnian olla muutaman ensimmäisen pilottimyymälän joukossa. Myymälät ovat Faunatar Keljo (Jyväskylä), Faunatar Entresse (Espoo), Faunatar Jouppi (Seinäjoki) sekä Faunatar Sello (Espoo). Muita Faunatar-myymälöitä sertifioidaan sitä mukaa, kuin työryhmän tarkastajien resurssit eri myymälöissä käymiseen riittävät. Ehdoton tavoitteemme on sertifioida jokainen myymälämme, sillä eläinten hyvinvointiin panostaminen on aina ollut toimintamme perusarvoja, tähän toivommekin kaikkien Suomen eläinkauppojen pyrkivän. 

Lisätietoja: www.eesp.fi

Kuva ylh. Sertifiointitodistus
 

Kuva ylh. 13.11.2012 Kauppakeskus Sellossa pidetyn julkistamistilaisuuden aikana saivat ensimmäiset pilottiliikkeet sertifiointitodistuksensa.
Kuvat Joonas Gustafsson.

    

 

Kuva ylhäällä: haastattelussa Faunatar Sellon kauppiaat Tina Wildtgrube, Åsa Lindholm ja Lisa Lindholm
Kuva ylhäällä: haastattelussa Faunatar Keljon kauppiaat Marja Riihinen ja Maiju Karppinen Kuva ylhäällä:
Faunatar Entressen kauppiaat Anniina Toivola ja Teija Toivola