Uusi laite koiran hampaiden kotihoitoon

Emmi-Pet on tällä hetkellä monien huulilla – koirien huulilla se on ihan kirjaimellisesti, ihmisten huulilla internetin monien keskustelujen ansiosta.
Vaikuttaa siltä, että laitetta on jossain markkinoitu väärin perustein ja toisaalta taas ylireagoitu virheelliseen markkinointiin.  Mikä ihmeen laite tämä siis oikein on?


Mikä se on?
Emmi-Pet on ultraäänellä toimiva koirien hampaiden puhdistuslaite.
Se näyttää ulkoisesti tavalliselta sähköhammasharjalta, mutta ei kuitenkaan ole aivan samanlainen. Emmi-Pet on lähes äänetön. Sen käyttö normaaliin hammasharjaan verrattuna eroaa myös siten, ettei Emmi-Petillä hangata hampaita, vaan laitetta pidetään paikallaan puhdistusta kaipaavan hampaan päällä. Lisäksi Emmi-Petillä on ihan oma hammastahnansa.

Miten se toimii?
Emmi-Petin salaisuus on ultraääni.
Emmi Petin harjasosan alla on mikrosiru, joka ohjaa ultraäänen hampaiden pinnoille. Ultraääniaallot vähentävät bakteereita ja muita mikrobeja hampaiden pinnoilta ja ientaskuista. Ultraääni yhdessä nanokuplahammastahnan kanssa auttaa ehkäisemään plakin muodostumista, sekä pehmentää hammaskiveä, jolloin sitä on helpompi poistaa.
    Plakki, josta muodostuu hammaskiveä, kertyy terveessä suussa ensin hampaan näkyville osille ienrajaan, josta se hoitamattomana leviää hiljalleen myös ientaskuihin ja hampaan juureen aiheuttaen tulehduksia. Tulehtunut ien taas on “väljä” ja päästää bakteereja muhimaan ientaskuihin. Siksi hammaskiven kertyminen näkyvillekin osille pitäisi estää.
    Mikäli hammaskiveä on jo ehtinyt kertyä ientaskuihin, on sen poistaminen mahdollista vain eläinlääkärissä. Säännöllinen Emmi Pet hoito eläinlääkärin suorittaman kokonaisvaltaisen hammaskiven poiston jälkeen ehkäisee tehokkaasti uuden hammaskiven muodostumista.

Korvaako Emmi-Pet eläinlääkärin?
Ei. Emmi-Pet ei ole ihmelaite, joka korvaisi eläinlääkärin tekemät säännölliset hammastarkastukset tai rauhoituksessa tapahtuvat perusteelliset hampaiden puhdistukset. Sellaista laitetta ei ole vielä keksittykään.
    Emmi-Pet on tehty käytettäväksi ennaltaehkäisevänä hoitona, aivan kuten hampaiden harjaaminenkin. Perinteiseen harjaamiseen verrattuna Emmi-Pet on kuitenkin parempi vaihtoehto, sillä se on lemmikille miellyttävämpi ja se puhdistaa hampaat tavallista hammasharjaa tehokkaammin, sillä ultraääni poistaa hampaiden pinnalle kertyneitä bakteereja, joista plakki – ja sitä kautta hammaskivi, saavat alkunsa.

Säännöllisyys on kaiken a ja o
Hammaskiven muodostuminen on hyvin yksilöllistä: toiset koirat saavat sitä herkemmin kuin toiset. Olipa kyseessä enemmän tai vähemmän hammaskiveä saava lemmikki, on sen hampaiden säännöllinen kotihoito osa vastuullista eläimen pitoa.
    Mitä säännöllisemmin koiran suuta puhdistetaan, sen parempi. Tämä siksikin, että mahdolliset ongelmat suussa huomataan sitä aikaisemmin, mitä useammin lemmikin suuhun kurkistellaan. Säännöllisestä kotihoidosta huolimatta myös säännölliset eläinlääkärin tarkastukset kuuluvat asiaan, aivan kuten ihmisilläkin hammaslääkärikäynnit. Eläinlääkärikäynnillä ei voi korvata kotihoitoa eikä kotihoidolla eläinlääkärikäyntiä. Säännöllisellä kotihoidolla voit kuitenkin säästää koirasi turhilta hammaskivuilta, ehkä myös hampaan poistoilta ja sitä kautta säästät myös kuluissa.

Hampaiden puhdistuspäivät myymälöissämme
Myymälöissämme järjestetään Emmi-Pet laitteella tehtäviä koirien hampaiden puhdistuspäiviä. Hampaanpuhdistuksia suorittava henkilökunta on saanut käytännön ohjausta Emmi-Pet-ultraäänilaitteen ja hammasinstrumenttien käyttöön Emmi Ultrasonic -yhtiön edustajalta. Puhdistuksessa käsitellään koiran hampaat Emmi-Pet laitteella ja rapsutellaan pehmennyttä näkyvää hammaskiveä siltä osin, kun se koiran ehdoilla on myymälässä mahdollista. Ientaskuista ja muuten hankalista paikoista ei ilman nukutusta ole mahdollista poistaa hammaskiveä.
    Henkilökunnalta koiran omistaja saa myös opastusta laitteen kotikäyttöä varten.
    Mikäli hoidon yhteydessä havaitaan siihen tarvetta, ohjaa henkilökunta koiran omistajaa ottamaan yhteyttä eläinlääkäriin. Yhteistyössä eläinlääkärien kanssa Faunatar-ketju uskoo tämän uuden hoitotavan parantavan koirien suun terveyttä ja sitä kautta koirien yleistä hyvinvointia.