KOTKA

 

Yhteystiedot:

Kauppakeskus Pasaati
(pohjakerros)
Keskuskatu 10
48100 Kotka

Puh. 044-0506191
Email: kotka(at)faunatar.fi

Palvelemme:
Arkisin klo 10-19
Lauantaisin klo 10-16
Sunnuntaisin klo 12-16

Valikoimiimme kuuluvat:
- Jyrsijät
- Kanit
- Linnut
- Matelijat
- Sammakkoeläimet
- Selkärangattomat eläimet
- Akvaariokalat
- Tarvikkeet ja ruoat kaikille lemmikeille
 

Me huolehdimme lemmikistäsi:

Myymälänhoitaja Suski
Olen Suski Turkkila, Faunatar Kotkan myymälänhoitaja. Olen syntyjäni Savon sydämestä, mutta nykyään asustelen Kotkan kupeessa pienellä maatilalla keskellä metsää ja peltoja.
Perheessämme on aina ollut eläimiä: lintuja, jyrsijöitä, matelijoita, akvaarioita, kissoja, hevosia ja tietysti koiria. Ihan ensimmäinen oma lemmikkini oli kultahamsteri ”mestarikarkaaja”  jonka sain ollessani ehken 4 vuotias. Tämän jälkeen meille muutti kääpiöluppa ”Rumpali” , - ja rumpalin jälkeen sain marsun, jonka nimesin Elsaksi.
Koko lapsuuteni vietin erilaisten eläinten parissa. Olen aina ollut eläinrakas, ja eläinten hyvinvointi ja suojelu on minulle erityisen tärkeää. Tällä hetkellä eläinlaumaamme kuuluu koirien lisäksi matelijoita ja chinchilloja. Eläinten kanssa vietänkin edelleen kaiken aikani töissä ja vapaalla. Työelämäni aloitin tietysti eläinkaupassa, ja ”Eläinkaupan tätinä” olen ollut toistakymmentä vuotta. Ensimmäinen ihan ikioma koirani oli Shetlanninlammaskoira (s. 1979) Tämän jälkeen saapui Saksanpaimenkoira, jonka hankimme mieheni kanssa yhteen muutettuamme 90-luvun alussa. Koiranäyttelyitä kiersin tätini kanssa jo 80-luvulla ahkerasti. Suomen Kennelliiton yhtäjaksoisena jäsenenä olen ollut 90-luvun alusta. Saksanpaimenkoirien lisäksi meillä on ollut Spinoneita, ja Irlanninsusikoiria. Chinchilloja kasvatin pienimuotoisesti 90-luvulla.
Vuodesta 1999 meitä on viihdyttäneet Československý vlčiak ja Saarlooswolfhond – rotuiset koirat,  joita kotoisasti ”hukiksi” kutsutaan. ”Roturasisti” en ole ikinä ollut, ja minua kiehtovat monet koirarodut, kotoa meiltä löytyykin hukkien lisäksi myös laumanvartijoita. Koiria kasvattelen pienimuotoisesti, FCI kasvattajanimeni on myönnetty 1996 . “Hukkien” kanssa olemme tehneet muutamia elokuvia, musiikkivideoita ja mainoksia, on ollut upeaa päästä perehtymään elokuvamaailman ihmeellisyyksiin.
Olen monessa mukana, mutta luonnonvaraisista eläimistä lähinnä sydäntäni ovat sudet. Näihin mielestäni maailman kiehtovimpiin eläimiin olen yrittänyt perehtyä jo vuosia, alkuun ihan kirjallisuuden parissa, nykyään myös ”käytännössä” aina, kun se vaan on mahdollista.
Koiruuksien lisäksi harrastan ”hevostelua” ja valokuvailen aina, kun aikaa siihen liikenee. Toimin SEY:n eläinsuojeluneuvojana Kymenlaakson alueella. Vahvin osaamisalueeni on varmasti koirat ja eläinsuojelu, mutta kaikkea eläimiin liittyvää saa kysellä, jos en tiedä, otan selvää - mottoni onkin, että joka päivä oppii jotain uutta.