Faunatar Kotkalle Eettisen eläinkaupan sertifikaatti!

Eläinkauppojen sertifiointi parantaa eläinten hyvinvointia

Eettisen Eläinkaupan Sertifikaatin avulla kuluttajan on aikaisempaa helpompaa erottaa eläinkauppojen joukosta ne myymälät, jotka aivan erityisesti panostavat eläinten hyvinvointiin.  

Suomen Eläinsuojeluyhdistystenliitto ry (SEY) hallinnoi asiantuntijaryhmää, joka sertifioi Suomen eläinkauppoja tiukkojen laatustandardien mukaisesti. Työryhmä on aloittanut tämän laatujärjestelmän muokkaamisen jo vuonna 2003, joten ihan pienestä projektista ei ole kyse.

Tarkat vaatimukset
Työryhmä on määritellyt hyvin tarkkaan vaatimukset, jotka eläinkaupan tulee täyttää niin eläinten hoidossa, kuin myymissään tuotteissa. Liikkeet sitoutuvat mm. siihen, ettei liikkeessä myydä luonnosta pyydystettyjä nisäkkäitä tai lintuja. Myymälän eläintilojen tulee täyttää tiukat vaatimukset eläinten pitopaikkojen koon, virikkeellisyyden ja muiden lajikohtaisten ehtojen suhteen. Myynnissä olevien tuotteiden tulee olla turvallisia ja laadukkaita, ja myynnissä pidetään ainoastaan riittävän suuria, sertifikaatin olosuhdestandardit täyttäviä häkkejä ja terraarioita.
    Sertifikaatti on osoitus eläimen hankkijalle siitä, että liike toimii eettisesti, ja että liikkeessä panostetaan erityisellä tavalla eläinten hyvinvointiin omassa toiminnassaan, henkilökunnan tietotaidon yläpidossa ja tiedon jaossa asiakkaille.

Eläinten hyvinvointia edistämässä
Eläinkauppojen sertifioinnilla on suuri merkitys eläinten hyvinvoinnille. Työryhmä on listannut lukuisia huomionarvoisia seikkoja eri eläinlajien hoidossa, eikä näiden vaatimusten täyttyminen hyvässäkään eläinkaupassa ole itsestään selvyys. Vaatimukset sertifioinnin standardeissa ovat oleellisesti haasteellisemmat, kuin Suomen eläinsuojelulainsäädännön minimivaatimukset edellyttävät.
Kun Kotkan Faunatar on vastaanottanut oman sertifikaattinsa, on suomalaisia eläinkauppoja sertifioitu yhteensä kolmetoista kappaletta. Näistä peräti kymmenen kuuluu Faunatar-ketjuun.

Sertifiointitilaisuus Kotkassa 15.10.2016
Faunatar Kotkan sertifiointitilaisuus järjestetään lauantaina 15.10.2016, alkaen klo 14:00 Faunatar Kotkan  myymälässä, Kauppakeskus Pasaatissa. Osoite: Keskuskatu 10, 48100 Kotka, puh. 044-0506191
Sertifiointitodistuksen luovuttaa sertifiointityöryhmän puheenjohtaja Paula Hirsjärvi.
Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleeksi paikan päälle kuulemaan lisää tästä eläinsuojelullisesti hyvin tärkeästä kokonaisuudesta.

Eettisen Eläinkaupan Sertifikaattijärjestelmän kotisivut: www.eesp.fi