Faunatar Ratina

 

Yhteystiedot:

Faunatar Ratina
Kauppakeskus Ratina,
Vuolteenkatu 1, 33100 Tampere

Puh: 050 3569 340

E-mail: ratina(at)faunatar.fi

Ark. 10-20, la 10-18, su 12-17
 

Sijainti kauppakeskuksessa:
 
Me huolehdimme lemmikistäsi:

Kauppias Johanna Ekman

Olin 2-vuotias kun perheeseemme tuli saksanpaimenkoira Iivo. Kuten koiranpennut aina – Iivokin alkuun testaili hampaillaan pienen tytön käsiä ja vanhempani saivat nostella minua pöydältä toiselle turvaan pennun oikein innostuessa leikkimään. Eräänä päivänä olohuoneesta oli kuulunut ääniä, joita vanhempani pelästyivät kovasti. Heidän rynnätessä pelastamaan minua Iivon hampaista löysivätkin he Iivon pienen tytön hampaista! Olin kai päättänyt vastata koiran leikkiin samalla mitalla.. Tuosta hetkestä lähtien meistä tuli Iivon kanssa parhaat kaverit. Ja tuosta hetkestä lähtien taisin opetella ”puhumaan koiraa”. Nykyään yhteinen sävel koirien kanssa löytyy onneksi molempia osapuolia miellyttävämmällä tavalla :)

Koirat ja hevoset ovat kuuluneet elämääni aina. Jokainen näistä nelijalkaisista on jättänyt oman ison jälkensä sydämeeni. Kauppiaaksi ryhtymisen jälkeen kotimme on alkanut hiljalleen täyttyä uusista ystävistä. Siinä määrin että puolisoni on jo ilmoittanut pian perivänsä pääsymaksun eläintarhaamme saatesanoilla sukulaiset puoleen hintaan.. Super energisen Walesinspringerspanieli Sakun lisäksi kotonamme asustaa vauhdikkaat gerbiilitytöt Selma & Patty, sekä madagaskarin päivägekko Madame. Nanoakvaario kasvoi kiekkokaloihin hurmaantumiseni jälkeen nopeasti 500 litran tankiksi. Jokainen lemmikkimme on tärkeä osa perhettämme, ja niiden hoito raskaankin työpäivän jälkeen piristää mieltä kummasti.
Lämpimästi tervetuloa asioimaan myymäläämme!

Katja

Ensimmäinen lemmikkini oli ihan oma saksanpaimenkoira Mikke jonka otin 19 vuotiaana.  
Sitä ennen perheessämme on aina ollut koiria lapsesta saakka.
Olen ollut aina koiraihminen ( ja kissafani) mutta minulla on ollut lemmikkinä myös kaksi rottaa ja muutama akvaario.
Akvaarioharrastus olisi tarkoitus aloittaa uudestaan.
Olen koirien kanssa käynyt koiranäyttelyissä niin Suomessa kuin ulkomaillakin sekä olen ratsastanut muutaman vuoden.
Yhden rottapoikueen olen kasvattanut vuosia sitten ja tiibetinspanieli pentueen yhdessä kasvattajan kanssa.
Minulla on tällä hetkellä Saksanpaimenkoira narttu Shara 8v ja Tiibetinspanieli narttu Nukke 12v sekä 8v maatiaiskissa nimeltään Kisumisu.

Susanna

Lemmikkiharrastukseni alkoi akvaariosta 10-vuotiaana ja siitä lähtien eri kokoiset kalaariot ovat kuuluneet vakiokalustooni, akvaarioharrastus on yksi suurimmista intohimoistani! Jo silloin jossain mieleni perukoilla kyti ajatus urasta eksoottisten lemmikkien parissa. Nyt työessuni taskusta löytyy haavin ja ruokintapihtien lisäksi kaksi eläintenhoitajan tutkintoa ja yli 6 vuotta eläinkaupan tädin työkokemusta.

Äitini heltyessä kalojen jälkeen tulivat akaattikotilot, skinkit, linnut...omaan kotiin muutettuani hankin ensimmäisen koiran ja eläintarha kasvoi ja muutti muotoaan vuosien aikana asumismuodon mukaan; porukkaan on mahtunut niin sammakkoeläimiä, kuin ankkoja ja kanejakin.
Nykyisin perheeseeni kuuluu koirat Kira (belgianpaimen) ja Karma (puolanvintti), kesyrottia, kesyhhiiriä, käärmeitä, hämähäkkejä ja muita selkärangattomia, unohtamatta tietenkään kahta akvaariota.

Harrastan näyttelyissä ramppaamista hiirten ja rottien kanssa, sekä hiirien ja rottien kasvattamista. Kesyrottayhdistyksen kasvattajakurssin kävin pari vuotta sitten, mutta tällä hetkellä oma kasvatus on tauolla ja toimin sijoituskotina, sekä yhdistyksen hallituksessa. Kesyhiiriä olen kasvattanut jossain määrin jo kymmenen vuotta, virallisen kasvattajanimeni Mischief's sain lyhytkarvaisille duthc-kesyhiirille 2017. Muutama muukin jyrsijä- ja kanipoikue on harrastusvuosinani meillä syntynyt.

Nähdään Ratinassa!

Kuvia henkilökunnan omista lemmikeistä
Johannan Madagaskarin päivägekko Madame
Johannan koira Saku ja kiekkokala-akvaario
Johannan kiekkokala
Susannan koirat Kira ja Karma
Susannan koira Karma
Susannan mustarottakäärme
Susannan hiiriä