SEINÄJOKI, Ideapark

Yhteystiedot:

Faunatar Ideapark Seinäjoki
Suupohjantie 57,
60320 Seinäjoki

Puh. 045-2626582 
E-mail: sjoki(at)faunatar.fi

Avoinna:
Ark. 10-20, la 10-18 ja su 12-18

 

https://www.faunatar.fi/sites/default/files/u5/kotiinkuljetuspalvelu.png
Valikoimiimme kuuluvat: Palveluitamme:

- Jyrsijät
- Linnut
- Matelijat
- Sammakkoeläimet
- Selkärangattomat eläimet
- Akvaariokalat
- Tarvikkeet ja ruoat kaikille lemmikeille

Myymälässämme HoitoTupa monipuolisine palveluineen, kuten:
- Lemmikkien kynsienleikkaukset
- Pikkulemmikkien lomahoito
- Ultraäänihammashoidot
- Trimmaukset, pesut ja korvien putsaukset
- Koirahieronta
- Lue lisää:  www.faunatar.fi/HoitoTupa

 

Meidän tarinamme

Kaikki alkoi siitä, kun vuonna 2004 siskoni Tanjan kanssa päädyimme pitämään kesäksi leirintäaluetta Jalasjärven Koskuelle. Pakkasimme tavaramme ja muutimme Kymenlaaksosta Etelä-Pohjanmaalle. Muutamien erilaisten käänteiden jälkeen eteen tuli mahdollisuus alkaa Faunatar kauppiaaksi edellisen yrittäjän lopettaessa toimintansa Seinäjoen keskustassa Maakunnankadulla. Ensimmäisen vuoden ajan Tanja teki vielä töitä kiinteistövälittäjänä ja minä parhaani mukaan yritin opetella uutta alaa ja palvella asiakkaita. Ihanien asiakkaiden ansiosta tietotaito kasvoi nopeasti kuten myös asiakasmäärät, ja pian Tanjakin hyppäsi mukaan toimintaan. Ei aikaakaan, kun tuli mahdollisuus muuttaa liike Joupin Citymarketin yhteyteen. Vuonna 2011 rakennettiin Päivölän Citymarket ja päädyimme laittamaan tänne toisen toimipisteen. Tämän jälkeen olemme kertaalleen laajentaneet Päivölän myymälää muuttamalla viereiseen, hieman suurempaan liiketilaan ja uusimpana käänteenä muutimme Joupin myymälän Seinäjoelle rakennettuun Ideapark keskukseen.
Tällä hetkellä meillä on siis kaksi myymälää, joista Päivölä toimii myös osana Faunatar verkkokauppaa. Kummassakin myymälässämme on HoitoTupa, jossa voimme palvella karvaisia asiakkaitamme turkin-, hampaiden- ym. muiden hoitotoimien merkeissä.  Tällä hetkellä minun ja Tanjan lisäksi asiakkaistamme on huolehtimassa 5 ammattitaitoista monitaituria. Minna ja Miitta ovat kummatkin valmistuneet Kannuksen kennellinjalta ja ovat olleet mukana jo reilu 10 vuoden ajan. Marika aloitti meillä 2018 vuoden alkupuolella ja tänä aikana on suorittanut Amiedussa (nyk. Taitotalo) eläintenhoitajan ammattitutkinnon ja toimii nyt myymälänhoitajana Ideaparkin myymälässämme. Heidi ja Paloma tulivat mukaan 2019 vuoden alussa ja tällä hetkellä Heidi opiskelee eläintenhoitajan ammattitutkintoa, suuntautuen eläinten trimmaamiseen ja Paloma valmistui juuri merkonomiksi ja aloittaa eläintenhoitaja opinnot 2020 vuoden aikana.
Itse toimin nyt myös ketjulla kenttäpäällikkönä ja tämä työ vie minua välillä ympäri Suomen, mutta kyllä minut tapaa usein vielä myymässäkin.
Meille on tärkeää olla osa kokonaan suomalaista ketjua, jossa tunnemme niin henkilökohtaisesti ketjun omistajan, joka on suomalainen yrittäjä kuten mekin, sekä jokaisen siellä työskentelevän ihmisen. Paljon hienoa kehitystä on saatu aikaan tämän reilun 15 vuoden aikana, jonka me olemme tässä mahtavassa porukassa päässeet olemaan mukana. Vuosiin on mahtunut tiukkoja ja haastavia aikoja, kuten varmasti jokaisella yrityksellä, mutta myös hienoja onnistumisia, mahtavaa yhteishenkeä ja aina jotain uusia tuulia purjeissa!

Elina, kauppias

Me huolehdimme lemmikistäsi:

Kauppias Elina
Tällä hetkellä asustelen mieheni Petrin ja koirieni Masin (PON) ja Siljan (Stabijhoun) kanssa Ilmajoen Pojanluomalla. Meidän lisäksi kotona asustaa parta-agama Elmo sekä bibroningekko Yrjö eli Ykä. Pienestä asti olen ollut erittäin eläinrakas ja lemmikkejä elämänvarrella onkin ollut monenlaisia. Kotona asuessani meillä on aina ollut koiria ja kissoja. Näiden lisäksi meillä asusteli jonkun aikaa kaksi punakorvakilpikonnaa. Ensimmäinen oma koirani Veeti tuli minulle vuonna 2004, Veeti oli belgianpaimenkoiran ja partacollien ihana vahinkolapsi. Veetin kaveriksi muutti lapsuuden kodistani kissa Rölli.  Pikku hiljaa eläinlauma kasvoi jo näillä aiemmin mainituilla liskoilla ja monilla rescuejyrsijöillä ja niitä onkin yhteensä ollut reilu kymmenisen marsua, saman verran gerbiilejä ja muutamia hamstereita. Lisäksi minulla on ollut kääpiöluppakani Essi ja hänen tyttärensä Eve ja akvaarioita on ollut vuosien varrella pari kappaletta. Töiden ja koulun viedessä paljon aikaani on rescue-eläimistä ollut pakko kieltäytyä ja eläinlauma on pikkuhiljaa pienentynyt luonnollisen poistuman myötä. Tuoreimpana perheenjäsenenä on 2018 syntynyt Stabijhoun tyttö Silja.
Yrittäjyyden ohessa olen eläintenhoitajan ammattitutkinnon tutkinnon lisäksi opiskellut liiketaloutta ja 2016 valmistuinkin YAMK tradenomiksi. Olen toiminut jo vuosia myös eläintenhoitajien näyttötutkintojen arvioijana sekä käynyt pitämässä monia eläinaiheisia kuin yrittäjyyden luentoja eri oppilaitoksissa. Monenmoista projektia siis aina käynnissä ja ei sitä tiedä mitä seuraava vuosi aina tuo tulleessaan! :)

 

Kauppias Tanya
Olen toinen Seinäjoen Faunattaren kauppiaista siskoni Elinan kanssa. Asun Jalasjärven Koskuella mieheni ja koiramme Ellin kanssa (sheltti). Viikonloppuisin ja loma-aikoina myös nuorin poikani asuu vielä kotona, kaksi vanhempaa ovat jo aikuisia. Minulla on aina ollut koiria ja rotuvalikoimaan on kuulunut, saksanpaimenkoiria, pyreneittenpaimenkoira, landsheer, kultainennoutaja ja nyt sitten tuoreimpana tämä kodinvaihtajana tullut sheltti. Koirien lisäksi meillä on asustanut vuosien varrella kissoja (maatiaisia sekä yksi norjalainen metsäkissa), kaneja, gerbiilejä, marsuja, hamstereita, akvaariokaloja, seeprapeippoja, iguaani, maakilpikonna ja vihersiipiara.
   Olen aina ollut kova innostumaan uusista asioista ja kun mahdollisuus eläinkaupan kauppiaaksi pääsemiseen tuli vastaan, se tuntui heti omalta jutulta. Siispä tässä sitä vielä ollaan reilun kymmenen vuoden jälkeen. Osaamista ei alkuaikoina vielä paljoa ollut, mutta työ itsessään on opettanut erittäin paljon, lisäksi parin ensimmäisen vuoden aikana suoritin eläintenhoitajan ammattitutkinnon Amiedussa sekä sen jälkeen innostuin vielä käymän yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon Suomen yrittäjäopistossa. Näistä kummastakin olen saanut hyviä eväitä kehittämään myymälöitämme eteenpäin.

Marika

Olen tullut taloon 2018 vuoden alussa ja olen tällä hetkellä Ideaparkin myymälässä myymälänhoitajana. Olen ammatiltani eläintenhoitaja, johon valmistuin 2019. Lisäksi olen merkonomi ja maalausalan artesaani. Tradenomiopinnot odottavat uutta inspiraatioita ja aikaa, näistä opinnoista olen tähän mennessä suorittanut puolet.
Kiinnostukseni eläimiä kohtaan on ollut vahva jo pienestä tytöstä saakka. Alle 10 vuotiaana sain ensimmäiset lemmikkini marsun sekä akvaarion. Elämäni varrella on ollut monen moista lemmikkiä: kissa, fretti, gerbiileitä, rottia ja kääpiöhamstereita. Koira minulle tuli vasta, kun muutin omakotitaloon v. 2006 ja sen jälkeen tuvassa on aina näitä karvakorvia viipottanut. Koiraharrastukset valtasivat suurimman osan kiinnostuksestani ja vuosien saatossa koirat ovat vieneet minut tutustumaan monipuolisesti erilaisiin lajeihin muun muassa toko, rally-toko, vesipelastus, nose-work, jäljestys, näyttelyt ja paimennus. Tällä hetkellä kahden lapsen ja mieheni lisäksi meillä asusta kaksi mudi-rotuista koiraa. Parhaimmillaan kiinnostukseni kyseiseen rotuun on vienyt minut Unkariin saakka useamman kerran ja näyttelyissä olen käynyt myös balttian maissa. Silloin tällöin meille saattaa syntyä mudin pentuja.
Akvaarioharrastus on myös jäänyt elämään lapsuusvuosista, joten olohuonetta komistaa n. 2,5 m pitkä, 720 litrainen seura-akvaario sekä 40 litrainen nanoallas.
Innostukseni kääpiöhamstereita kohtaan on leimahtanut uudelleen nykyisen työpaikkani myötä. Ensimmäinen talvikkopoikue syntyikin meille elokuussa 2018.
Lisäksi meillä asustaa viljakäärme, jonka lapset ristivät Killeriksi  :D

Miitta 
(myyjä, koirahieroja)
Jälkikäteen olen saanut kuulla vetäneeni eläimiä puoleeni jo ennen kuin osasin kävellä tai puhua. Allergisessa perheessämme lemmikkien pito ei kuitenkaan ollut helppoa, joten sisarusteni kanssa kasvoin ihastellessa isäni omatekemien paludaarioiden ja akvaarioiden hohtoa. Nelivarvaskilpikonna Kille oli ilonamme pitkään ja ensimmäisen kanini Pojun sain myös, kun olimme vähän isompia.
Hyvin pitkälti koko lapsuus tuli vietettyä tallilla hevosten kanssa touhuten, kunnes löysimme sisarusteni kanssa allergiaystävällisemmän koirarodun ja näin pitkään toivottu ensimmäinen koiramme suomenlapinkoira Alvari sai muuttaa perheeseemme ollessani 12-vuotias. Tässä kohtaa hurahdin koiramaailmaan.
Äitini jaksoi kuskata meitä Alvarin kanssa ympäri Pohjanmaata ja sen ulkopuolellakin koluten agilitykisoja ja tutustuttiin moniin muihinkin harrastuslajeihin. Yksi koira ei riittänyt, piti hankkia toinen ja kolmaskin.
Peruskoulun jälkeen oli selvää, että tämä ala on ”se mun juttu” ja onnekseni pääsyhaastateltavien joukosta tulin valituksi opiskelemaan lukion lisäksi eläintenhoidosta ammattia itselleni Kannukseen kennellinjalle. Kouluprojektina sain koulutettavakseni käyttölinjaisen saksanpaimenkoira Häjyn, jonka kanssa tutustuimme palveluskoiralajeihin syvällisemmin. Häjyllä oli iso rooli kasvussani koiran omistajana ja muistona diblomi poliisikoiran koulutuksesta on omalla kunniapaikallaan seinällä.
Tällä hetkellä toteutan unelmaani maalla Kirke-suomenpienhevosen ja Veeti-shetlanninponin, suomenlapinkoirien (Alvarin poika) Jukurin, sijoitusnarttujen Piikun ja tyttärensä Helyn kanssa. Seinäjoen Seudun Eläinsuojeluyhdistyksen kautta päiviämme rikastuttavat myös kissat Felicia (Feukku) ja Nada (Naukku). Vuosiin on mahtunut omat paikkansa myös kaneille, hamstereille, gerbiileille, akvaarioille, isännän viljakäärmeelle, kuningasboalle, brasilian sateenkaariboalle ja muutamille hämähäkeille.
Seinäjoen Faunattareen pääsin tutustumaan harjoittelun merkeissä opiskeluaikoina (v. 2009) ja tässä sitä ollaan vielä kymmenen vuoden jälkeen ja opiskellaan edelleen, sillä tällä alalla et koskaan ole riittävän valmis! Työskennellyt olen kummassakin myymälöistämme pääsääntöisesti asettuen Ideaparkin myymälään.
Koirahierojaksi valmistuin vuonna 2019 ja vastaan asiakkaidemme koirien lihashuollosta HoitoTuvassamme Ideaparkin myymälässä. Into taitojen kehittämiseen on suuri ja jatko-opintoja odottelen alkavaksi syksyllä 2020. Palkitsevinta hieromisessa on koiran välittömän palautteen lisäksi omistajan terveiset, miten hieronnan vaikutukset ovat koirassa näkyneet. Parhaillaan pystyn vaikuttamaan koiran hyvinvointiin niin, että omistajan ja koiran yhteinen polku jatkuu vetreänä ja kivuttomana mahdollisimman pitkään. <3

Minna

Meidän perheeseen tuli ensin lemmikit ja sitten lapset, eli eläimet ovat kuuluneet arkeeni aina. Oman lemmikkiharrastuksen aloitin kissojen ja lemmikkilintujen muodossa, kunnes 1998 syksyllä meille vihdoin muutti kauan odotettu koira eikä siitä ole enää ollut paluuta. Shetlanninlammaskoira Simban kanssa tutustuttiin agilityyn 2000 luvun alussa ja siitä se sitten kunnolla lähti! Yläasteella yhteishakua miettiessä törmäsin lehdessä mainokseen Kannuksen Kennellinjasta ja yhtään epäröimättä hain kouluun - ja monien kymmenien haastateltavien joukosta pääsin opiskelemaan kennelalaa 2005. Kolmen vuoden aikana pääsin todella kurkistamaan koirien sielunelämään syvemmin ja parhaimman opettajan eli Suomenlapinkoira Tuiskun kanssa aloitettiin kisaaminen tokossa ja kokeiltiin muitakin lajeja. 2007 lauma kasvoi toisella suomenlapinkoiralla ja siitä lauma on pikkuhiljaa kasvanut. Tällähetkellä jaan arkeni viiden suomenlapinkoiran kanssa, joista kolme ovat omia kasvattejani. Olen kasvattanut paimensukuisia lapinkoiria nimellä Erimoone vuodesta 2013 ja pentueita on maailmalla seitsemän. Pidän tärkeänä jalostukseen käyttämieni koirien luonnetta sekä soveltuvuutta niiden alkuperäiseen käyttötarkoitukseen poropaimenina, unohtamatta terveyttä ja toimivaa rakennetta.  Vapaa-ajan vietto ongelmia ei tämän lauman kanssa ole ja kaikki mahdollinen aika kuluu luonnossa koirien kanssa samoillen. Kilpailen epäsäännöllisesti koirieni kanssa agilityssä, rallytokossa sekä tokossa. Paimennusta treenaillaan kesäisin lampailla, talvisin poroilla pohjoisessa.