SEINÄJOKI, Päivölä

Yhteystiedot:
Faunatar Päivölä
K-Citymarket Päivölä
Väinämoinen 2,
60120 Seinäjoki

Vinkki: Navigaattori tunnistaa usein paremmin Päivölänkatu 40

Puh. 040-683 0080
E-mail: paivola(at)faunatar.fi

Palvelemme
Ark. 10-20, la 10-18

https://www.faunatar.fi/sites/default/files/u5/kotiinkuljetuspalvelu.png
Valikoimiimme kuuluvat:
- Jyrsijät ja kanit
- Terraarioeläimet
- Tarvikkeet ja ruoat kaikille lemmikeille

   Palveluitamme:
      - Lemmikeiden kynsienleikkaukset
      - Pikkulemmikeiden lomahoito
      - Ultraäänihammashoidot
      - Trimmaukset, pesut ja korvien putsaukset
      - Koirahieronnan harjoittelutyöt
      - Myymälässämme HoitoTupa monipuolisine palveluineen!
      - Lue l
isää:  www.faunatar.fi/HoitoTupa  

 
Meidän tarinamme

Kaikki alkoi siitä, kun vuonna 2004 siskoni Tanjan kanssa päädyimme pitämään kesäksi leirintäaluetta Jalasjärven Koskuelle. Pakkasimme tavaramme ja muutimme Kymenlaaksosta Etelä-Pohjanmaalle. Muutamien erilaisten käänteiden jälkeen eteen tuli mahdollisuus alkaa Faunatar kauppiaaksi edellisen yrittäjän lopettaessa toimintansa Seinäjoen keskustassa Maakunnankadulla. Ensimmäisen vuoden ajan Tanja teki vielä töitä kiinteistövälittäjänä ja minä parhaani mukaan yritin opetella uutta alaa ja palvella asiakkaita. Ihanien asiakkaiden ansiosta tietotaito kasvoi nopeasti kuten myös asiakasmäärät, ja pian Tanjakin hyppäsi mukaan toimintaan. Ei aikaakaan, kun tuli mahdollisuus muuttaa liike Joupin Citymarketin yhteyteen. Vuonna 2011 rakennettiin Päivölän Citymarket ja päädyimme laittamaan tänne toisen toimipisteen. Tämän jälkeen olemme kertaalleen laajentaneet Päivölän myymälää muuttamalla viereiseen, hieman suurempaan liiketilaan ja uusimpana käänteenä muutimme Joupin myymälän Seinäjoelle rakennettuun Ideapark keskukseen.
Tällä hetkellä meillä on siis kaksi myymälää, joista Päivölä toimii myös osana Faunatar verkkokauppaa. Kummassakin myymälässämme on HoitoTupa, jossa voimme palvella karvaisia asiakkaitamme turkin-, hampaiden- ym. muiden hoitotoimien merkeissä.  Tällä hetkellä minun ja Tanjan lisäksi asiakkaistamme on huolehtimassa 5 ammattitaitoista monitaituria. Minna ja Miitta ovat kummatkin valmistuneet Kannuksen kennellinjalta ja ovat olleet mukana jo reilu 10 vuoden ajan. Marika aloitti meillä 2018 vuoden alkupuolella ja tänä aikana on suorittanut Amiedussa (nyk. Taitotalo) eläintenhoitajan ammattitutkinnon ja toimii nyt myymälänhoitajana Ideaparkin myymälässämme. Heidi ja Paloma tulivat mukaan 2019 vuoden alussa ja tällä hetkellä Heidi opiskelee eläintenhoitajan ammattitutkintoa, suuntautuen eläinten trimmaamiseen ja Paloma valmistui juuri merkonomiksi ja aloittaa eläintenhoitaja opinnot 2020 vuoden aikana.
Itse toimin nyt myös ketjulla kenttäpäällikkönä ja tämä työ vie minua välillä ympäri Suomen, mutta kyllä minut tapaa usein vielä myymässäkin.
Meille on tärkeää olla osa kokonaan suomalaista ketjua, jossa tunnemme niin henkilökohtaisesti ketjun omistajan, joka on suomalainen yrittäjä kuten mekin, sekä jokaisen siellä työskentelevän ihmisen. Paljon hienoa kehitystä on saatu aikaan tämän reilun 15 vuoden aikana, jonka me olemme tässä mahtavassa porukassa päässeet olemaan mukana. Vuosiin on mahtunut tiukkoja ja haastavia aikoja, kuten varmasti jokaisella yrityksellä, mutta myös hienoja onnistumisia, mahtavaa yhteishenkeä ja aina jotain uusia tuulia purjeissa!

Elina, kauppias

Me huolehdimme lemmikistäsi:

Kauppias Elina

Tällä hetkellä asustelen mieheni Petrin ja koirieni Masin (PON) ja Siljan (Stabijhoun) kanssa Ilmajoen Pojanluomalla. Meidän lisäksi kotona asustaa parta-agama Elmo sekä bibroningekko Yrjö eli Ykä. Pienestä asti olen ollut erittäin eläinrakas ja lemmikkejä elämänvarrella onkin ollut monenlaisia. Kotona asuessani meillä on aina ollut koiria ja kissoja. Näiden lisäksi meillä asusteli jonkun aikaa kaksi punakorvakilpikonnaa. Ensimmäinen oma koirani Veeti tuli minulle vuonna 2004, Veeti oli belgianpaimenkoiran ja partacollien ihana vahinkolapsi. Veetin kaveriksi muutti lapsuuden kodistani kissa Rölli.  Pikku hiljaa eläinlauma kasvoi jo näillä aiemmin mainituilla liskoilla ja monilla rescuejyrsijöillä ja niitä onkin yhteensä ollut reilu kymmenisen marsua, saman verran gerbiilejä ja muutamia hamstereita. Lisäksi minulla on ollut kääpiöluppakani Essi ja hänen tyttärensä Eve ja akvaarioita on ollut vuosien varrella pari kappaletta. Töiden ja koulun viedessä paljon aikaani on rescue-eläimistä ollut pakko kieltäytyä ja eläinlauma on pikkuhiljaa pienentynyt luonnollisen poistuman myötä. Tuoreimpana perheenjäsenenä on 2018 syntynyt Stabijhoun tyttö Silja.
Yrittäjyyden ohessa olen eläintenhoitajan ammattitutkinnon tutkinnon lisäksi opiskellut liiketaloutta ja 2016 valmistuinkin YAMK tradenomiksi. Olen toiminut jo vuosia myös eläintenhoitajien näyttötutkintojen arvioijana sekä käynyt pitämässä monia eläinaiheisia kuin yrittäjyyden luentoja eri oppilaitoksissa. Monenmoista projektia siis aina käynnissä ja ei sitä tiedä mitä seuraava vuosi aina tuo tulleessaan! :)

Kauppias Tanya
Olen toinen Seinäjoen Faunattaren kauppiaista siskoni Elinan kanssa. Asun Jalasjärven Koskuella mieheni ja koiramme Ellin kanssa (sheltti). Viikonloppuisin ja loma-aikoina myös nuorin poikani asuu vielä kotona, kaksi vanhempaa ovat jo aikuisia. Minulla on aina ollut koiria ja rotuvalikoimaan on kuulunut, saksanpaimenkoiria, pyreneittenpaimenkoira, landsheer, kultainennoutaja ja nyt sitten tuoreimpana tämä kodinvaihtajana tullut sheltti. Koirien lisäksi meillä on asustanut vuosien varrella kissoja (maatiaisia sekä yksi norjalainen metsäkissa), kaneja, gerbiilejä, marsuja, hamstereita, akvaariokaloja, seeprapeippoja, iguaani, maakilpikonna ja vihersiipiara.
   Olen aina ollut kova innostumaan uusista asioista ja kun mahdollisuus eläinkaupan kauppiaaksi pääsemiseen tuli vastaan, se tuntui heti omalta jutulta. Siispä tässä sitä vielä ollaan reilun kymmenen vuoden jälkeen. Osaamista ei alkuaikoina vielä paljoa ollut, mutta työ itsessään on opettanut erittäin paljon, lisäksi parin ensimmäisen vuoden aikana suoritin eläintenhoitajan ammattitutkinnon Amiedussa sekä sen jälkeen innostuin vielä käymän yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon Suomen yrittäjäopistossa. Näistä kummastakin olen saanut hyviä eväitä kehittämään myymälöitämme eteenpäin.

Minna

Meidän perheeseen tuli ensin lemmikit ja sitten lapset eli eläimet ovat kuuluneet arkeeni aina. Aluksi kissojen ja lemmikkilintujen muodossa kunnes 1998 syksyllä meille vihdoin muutti se kauan odotettu koira. Shetlanninlammaskoira Simban kanssa tutustuttiin agilityyn 2000 luvun alussa ja siitä se sitten kunnolla lähti! Yläasteella yhteishakua miettiessä törmäsin lehdessä mainokseen Kannuksen Kennellinjasta ja yhtään epäröimättä hain kouluun - ja monien kymmenien haastateltavien joukosta pääsin opiskelemaan kennelalaa 2005. Simba siirtyi ajasta ikuisuuteen kunnioitettavassa iässä tammikuussa 2013.
Työt Faunattaressa aloitin syksyllä 2008, samana vuonna kun valmistuin eläintenhoitajaksi Kannuksesta.
Hienointa sen lisäksi että on saanut yhdistää rakkaan harrastuksen, oman elämäntapansa työksi on se, että tietoa ei koskaan ole liikaa ja jokainen päivä oppii uutta!
Vapaa-aikani siis kuluu hyvin viiden suomenlapinkoiran kanssa. Harrastamme agilityä, tokoa ja paimennusta mutta vuosien varrella on tullut kokeiltua lajeja laidasta laitaan. Kasvattajan peruskurssin kävin syksyllä 2007 ja kennelnimeni hyväksyttiin 2012, 4 pentuetta on tähän mennessä saateltu maailmalle ja näistä kasvateistani kaksi asuu kotona.
Vanhin koirani Tuisku on rekisteröimätön lapinkoiranarttu joka on syntynyt vuonna 2004. Tuiskun kanssa opiskelin siis yhdessä Kannuksessa ja paremmasta koulukaverista en olisi voinut haaveillakkaan, Tuisku tekee aina täysillä kaiken mitä siltä pyydetään :) Tuiskun kanssa kisasimme tokossa voittajaluokassa, kunnes sairaus ja loppuelämän kestävä lääkitys eläköitti 2012.
Tuiskun jälkeen tuntui luontevalta hankkia toinenkin lapinkoira. Ruuti-neiti muutti laumaamme syksyllä 2007 Ivalosta. Seuraavaksi saatiin jatkoa 2011 maaliskuussa porukkaan Varmasta. Kolmen lapinkoiratyttelin kanssa menikin pari vuotta ja kun Ruuti teki kennelnimelleni ensimmäiset pennut, oli selvää että kotiin jää yksi ipana kasvamaan. Riiva syntyikin aika vaiherikkaiden päivien päätteeksi eläinlääkärin avustuksella heinäkuussa 2013 yhdessä viiden veljensä kanssa.
2016 lokakuussa kasvattini Velho muutti takaisin siitä riippumattomista syistä ja näinollen laumamme pääluku on nyt 5. Pitihän minun siitä laittaa kodinhakuilmoituksia mutta ainuttakaan en ole saanut laitettua, enkä taida enää laittaakkaan. :)
Tälläisen lauman kanssa puuhaillessa ei tarvitse miettiä, mitä tekee vapaa-ajallaan tai mitä tekee viikonloppuisin! Vapaa-aika lenkkeillään ja treenataan ja viikonloppuisin kisataan. Riivan ja Ruutin kanssa ollaan kokeiltu myös vaeltamista ja hyvin onnistui reppureissu Lofooteilla kesällä 2016 Riivan kanssa :)

Miitta Renkola
Vanhempieni kertomusten mukaan olen vetänyt eläimiä puoleeni jo ennen kuin osasin kävellä tai puhua. Allergisessa perheessä lemmikkien pito ei kuitenkaan ollut helppoa, joten sisarusteni kanssa kasvoin ihastellessa isäni paludaarioiden ja akvaarioiden hohtoa. Nelivarvaskilpikonna Killekin oli ilonamme pitkään.
Hyvin pitkälti koko ala-asteikä tuli vietettyä tallilla hevostellen, kunnes koitti aika, kun löysimme sisarusteni kanssa allergiaystävällisemmän koirarodun ja näin suomenlapinkoira Alvari sai muuttaa perheeseemme ollessani 12-vuotias. Tässä kohtaa hurahdin koiramaailmaan. Äitini jaksoi kuskata meitä Alvarin kanssa ympäri Pohjanmaata ja sen ulkopuolellakin koluten agilitykisoja ja tutustuttiin moniin muihinkin harrastuslajeihin. Yksi koira ei riittänyt, piti hankkia toinen ja kolmaskin.
Peruskoulun jälkeen oli selvää, että tämä ala on ”se mun juttu” ja onnekseni pääsin opiskelemaan lukion lisäksi eläintenhoidosta ammattia itselleni. Kouluprojektina sain koulutettavakseni saksanpaimenkoiran, jonka kanssa tutustuimme palveluskoiralajeihin syvällisemmin. Seinäjoen Faunattareen pääsin tutustumaan harjoittelun merkeissä kouluaikoina (v. 2009) ja sille tielle on jääty.
Tällä hetkellä toteutan unelmaani maalla hevosten, koirien, kissan ja kanien kanssa. Kiinnostukseni kohdistuu eläinten käyttäytymisen tulkitsemiseen ja eläinten hyvinvointi on itselleni kaikki kaikessa. Hevosinnostus nosti päätään lapsuusvuosien jälkeen noin neljä vuotta sitten ja puran loputonta tiedonjanoani tällä hetkellä näihin jaloihin hulmuharjoihin. Pienistä lemmikeistä intohimoni ovat kanit. Jos joskus ylimääräistä aikaa löytyy, haluaisin perehtyä näiden hurmaavien ristinokkien kasvatukseen.
Minulla on ollut aikaisemmin myös kani, hamstereita, gerbiilejä, akvaario sekä isännän viljakäärme, kuningasboa, brasilian sateenkaariboa ja muutama hämähäkki.

Paloma

Jo pienestä tytöstä asti rakastin eläimiä muurahaisista hevosiin. Haaveilin aina omasta tiikeristä, kerran olin yksin pihalla ja sieltä palatessani tuli sylissäni mukana myös oranssiraidallinen kissa ”Nyt sain oman tiikerin” sanoin, no pitihän se kumminkin omistajalleen palauttaa. Unelma tiikeristä lemmikkinä siis jatkuu edelleen :D.  Elämässäni on aina ollut eläimiin liittyvää tekemistä enemmän tai vähemmän. Lapsuudessani meillä oli pitkäkarvainen chihuahua Igor, sen jälkeen jatkui pienimuotoinen harrastukseni hevosiin. Tällä hetkellä meillä on kaksi ihanaa seniori kissaa Helmi ja Luke sekä uusin tulokas leopardigekko Coco.

Rakkaus eläimiin on suurimpana innoittajana siihen, että päädyin tälle alalle. Peruskoulun jälkeen eläintenhoito koulutus opinnot olivat suurena vaihtoehtona, välimatka kouluun tuntui siinä vaiheessa liian isolta, joten valitsin merkonomin ammatin sen sijaan. Eihän unelma eläinten kanssa työskentelyyn päättynyt siihen! Pääsin työharjoitteluun tänne Faunattareen, jossa sain suorittaa loppuun merkonomi opintoni. Työt aloitinkin täällä heti valmistauduttuani merkonomiksi vuonna 2019. Seuraavana suunnitelmissa olisi suorittaa eläintenhoitaja tutkinto ja oppia eläimistä vielä vaikka mitä uutta!