Faunattaren 40-v juhlavuosi

 
Kotimainen yrittäjyys ja puhdas eläinrakkaus ovat ne salaiset aseemme, jotka edelleen, vuosikymmenienkin jälkeen, ovat toimintamme perusta.

Historiamme ulottuu aina vuoteen 1980, jolloin perustettiin Faunatar-ketjuun aikanaan liitetty emoyhtiömme Eläinsoppi Oy.

Koko historiamme ajan toimintaamme on ohjannut aito eläinrakkaus ja sitkeä suomalainen yrittäjyys.

Aikoinaan lemmikkialan asenteet ja osaaminen olivat täysin eri tasoa kuin nykyään. Tieto ja sen jakaminen pikkulemmikkien hoidon suhteen oli lapsenkengissään. Moni asia kaipasi selkeää parannusta, jotta eläimillä olisi parempi olla.

Tähän tilanteeseen huomionsa kiinnitti eläinharrastaja Johanna Valo, Faunatar-ketjun toimitusjohtaja. Johanna kaipasi parannusta suomalaisten eläinkauppojen tasoon ja päätteli, että olisi parasta toimia itse, jotta voisi vaikuttaa alan epäeettiseen tilanteeseen.

Halu hoitaa eläimet oikein ja jakaa niistä oikeaa tietoa olivat ne seikat, joista Faunattaren toiminta sai alkunsa.

    Vuosien varrella ketju on kasvanut ja Faunattareen on liittynyt toinen toistaan iloisempia ja aikaansaavia suomalaisia franchising-yrittäjiä, sekä hienosti motivoituneita työntekijöitä.    

    Ketjun  kasvusta huolimatta on alkuperäinen, eettisiin arvoihin perustuva ajatus yhtä vahva kuin aluksikin. Eläinrakkaus ei liiketoiminnan kasvaessa ole kadonnut, vaan se on jalostunut mahdollisuudeksi vaikuttaa eläinten oloihin ja suomalaiseen lemmikkieläinalaan kokonaisuudessaan.

    Eläinten hoito, tuotevalikoima, palvelujen tarjonta, henkilökunnan koulutus ja moni muu asia on vuosien varrella kehittynyt aimo loikan. Faunatar-ketju ei silti jää laakereilleen lepäämään, vaan uusien haasteiden ja uusien kehityskohteiden löytäminen tulee jatkossakin olemaan tavoitteena kulkiessamme kohti aina vain parempaa suomalaista eläinkauppaa ja aina vain onnellisempia lemmikkejä.