Eläinten Viikon kunniaksi: Hyvän Tahdon Lisko kampanja

Eläinten Viikon teemamme: Eettinen Eläinkauppa

Faunatar on osallistunut Eläinten viikkoon joka vuosi järjestämällä Hyvän Tahdon Lisko-kampanjan. Kampanjassa ketjun myymälöistä ja verkkokaupasta voi ostaa Hyvän Tahdon Lisko-tuotteita, joiden tuotosta osa on kohdistettu Suomen Eläinsuojeluyhdistystenliiton, SEY:n, toiminnan tukemiseen. Aikaisempina vuosina olemme kivasti saaneet kerätyksi varoja SEYlle erilaisten kampanjatuotteiden myynnillä, lämpimät kiitokset kaikille, jotka ovat kampanjoita vuosien varrella tukeneet!

Tänäkin vuonna hyväntekeväisyyskohteemme on SEY, ja vielä tarkemmin: SEYn koordinoima Eettisen Eläinkaupan sertifiointiporojekti, lyhyemmin EESP.

Mikä on Eettisen Eläinkaupan sertifikaatti

Eettisen Eläinkaupan Sertifikaattijärjestelmän tavoitteena on kehittää eläinkauppa-alaa ja eläinkaupoissa myytävien tai niissä pidettävien eläinten hyvinvointia sekä ylläpitää eläinliikkeiden henkilökunnan asiantuntemusta. Toinen keskeinen tavoite on lisätä lemmikkieläinten omistajien tietämystä lemmikkiensä hyvinvointivaatimuksista.
    Eläinkaupan asiantuntevista ja eettisistä olosuhteista kertova Eettisen Eläinkaupan sertifikaatti luovutetaan eläinkaupoille, jotka sitoutuvat asiantuntijoiden säätämiin tarkkoihin vaatimuksiin. Sertifikaatin saadakseen myymälä sitoutuu moniin tarkkoihin vaatimuksiin, joista löytyy lisätietoja osoitteesta www.eesp.fi.                          
  Sertifikaatti  myönnetään siis vain niille eläinkaupoille, joissa aivan erityisesti panostetaan eläinten hyvinvointiin. Sertifioidussa myymälässä ei myydä luonnosta pyydystettyjä nisäkkäitä tai lintuja, eikä eläimiä, joiden jalostetut ominaisuudet aiheuttavat eläimelle kärsimystä. Liikkeen ovelle kiinnitetty keltainen tähti osoittaa, että henkilökunta ja eläinten kohtelu on asiantuntevaa. Eläinten pitopaikkojen koot, virikkeistys, ruokinta ja moni muu seikka huomioidaan sertifioinnissa tarkemmin kuin eläinsuojelulaki edellyttäisi. Myös myymälässä myytävät ruoat ja tarvikkeet ovat asianomaisille lajeille sopivia.

Ensiaskeleet jo vuonna 2003
Sertifikaatin historia alkoi jo vuonna  2003, jolloin joukko akvaario- ja nisäkäsharrastaja sekä eläinkauppiaita kokoontuivat keskustelemaan, kuinka kuluttajan olisi helpompi tunnistaa ne eläinkaupat, joissa myytävien eläinten on todistetusti hyvä olla ja joissa myytävät tuotteet ovat tutkitusti lemmikeille turvallisia ja laadukkaita.Näin syntyi ajatus yksityiskohtaisesta   laatujärjestelmästä ja laatusertifikaatin myöntämisestä eettisesti toimiville eläinkaupoille.

SEY koordinoi kokonaisuutta
Eettisen Eläinkaupan Sertifiointi-työryhmä aloitti toimintansa vuonna 2004. Ryhmä tekee tiivistä yhteistyötä kokonaisuutta koordinoivan Suomen Eläinsuojeluyhdistysten Liitto ry:n, SEYn, kanssa. Työryhmän keskeisenä tehtävänä on laatia ja ylläpitää yhteis-työssä asiantuntijoiden kanssa eläinsuojelulainsäädännön minimivaatimuksia tiukempia hoito- ja olosuhdestandardeja yleisimmille eläinkaupoissa myytäville eläinlajeille.

Sertifikaatteja Faunattariin
Sertifiointeja tehdään rauhalliseen tahtiin, kunkin myymälän arviointiin menee oma aikansa. Jo useat Faunatar-myymälät ovat oman sertifikaattinsa saaneet. Tavoitteemme on sertifioida loput myymälämme sitä mukaa kuin aikataulut antavat myöten ja kannustammekin jokaista suomalaista eläinkauppaa panostamaan eettisyyteen ja osoittamaan sen tällä arvostetulla sertifikaatilla. Näin saamme yhdessä suomalaisen eläinkaupan sille tasolle, jonka jokainen lemmikki ansaitsee.

Hyvän Tahdon Lisko kampanja 2018

Hyvän Tahdon Lisko
JOUSIHEIJASTIN

Valmistettu Suomessa.
Pituus 35 cm.
Jousiheijastin napsahtaa kätevästi esim. ranteen kohdalle käden ympäri, jolloin se heiluu käden mukana käveltäessä tai juostessa.
Hinta 5,95. Hinta sisältää euron lahjoituksemme SEY:lle.
Osta verkkokaupasta >>

Hyvän Tahdon Lisko
PUTKIHUIVI

Kankainen putkihuivi on trendikäs päähine ihmiselle, mutta se sopii myös monenkokoisten koirien kaulaan.
Mustaan putkihuiviin on painettu harmaita pikkuliskoja, sekä heijastava iso lisko. 100% Polyesteri, pestävä 30 asteessa.
Hinta 8,90. Hinta sisältää euron lahjoituksemme SEY:lle.
Osta verkkokaupasta >>

 

Hyvän Tahdon Lisko
PARKKIKIEKKO

Parkkikiekko hyvällä asialla!
Hinta 8,90. Hinta sisältää euron lahjoituksemme SEY:lle.
Osta verkkokaupasta >>