Kanarialintu

Tieteellinen nimi: Serinus canarius domesticus
Englanninkielinen nimi: domestic canary

Ravinto: kanarialinnut ovat ensisijaisesti siemensyöjiä. Helpointa on käyttää lemmikkieläinliikkeissä myytäviä valmiita siemensekoituksia, jotka sisältävät erilaisia hirssin siemeniä, nauriin-, unikon-, salaatin- ja pellavansiemeniä, mahdollisesti myös vehnää, kauraa ja leivottuja vitamiinimuruja. Lisäksi tarjotaan ituja, kasviksia, luonnonkasveja, hedelmiä, marjoja ja silmuja.
Kanarialinnuille sopivia täysrehujakin on markkinoilla useita erilaisia.
Lisäksi linnulle tarjotaan voimaruokaa ja ruoansulatushiekkaa.
Linnuilla on hyvä olla myös ns. nokkakivi ja muuta nakerreltavaa, kuten tuoreita oksia.

Häkki: liian isoa häkkiä ei voi hankkia. Vähimmäiskokona yhdellekin linnulle voi pitää esim. 90 x 50 x 60 cm. Tämän lisäksi linnun tulee päästä säännöllisesti lentämään vapaana huoneistossa. Älykkäänä ja rohkeana se oppii nopeasti tilansa rajat ja häkkinsä paikan.
Tämä suositus eläinten pysyvälle pitopaikalle on annettu Eettisen Eläinkaupan Sertifikaattijärjestelmässä, lisätietoja: www.eesp.fi

Häkkiin sijoitetaan useita orsia, varoen kuitenkin täyttämästä häkkiä liikaa.
Häkin pohja peitetään lintuhiekalla, sanomalehdellä tai lintujen hiekkapaperilla. Häkki siivotaan ainakin kerran viikossa.
Kanarialintu ei ole vahvasti sosiaalisesti sitoutunut laji. Kaikki linnut eivät luonnossakaan löydä pariutumiskumppania joten vain yhden linnun hankkiminen on mahdollista. Mikäli lintuja halutaan kaksi on viisainta hankkia pariskunta, sillä saman sukupuolen linnut saattavat nahistella.