Little Big Paw ja 6 kysymystä

1. Mikä tekee kissan- tai koiranruoasta laadukkaan?
Laadukas ruoka on tieteellisesti luotu lemmikin optimaaliseksi ravinnoksi. Tällöin ruoka sisältää tasapainoisesti kaikkia tarvittavia ravintoaineita. Ainesosien tulee myös olla helposti sulavia ja helposti imeytyviä elimistön hyödynnettäväksi.
    Koska kissat ovat lihansyöjiä ja koiratkin hyödyntävät lihaproteiinit tehokkaammin kuin kasvispohjaiset ainesosat, tulee laadukkaassa ruoassa olla huomattava määrä lihaa. Laadukas ruoka ei sisällä ainesosia, joiden tiedetään yleisesti aiheuttavan ruoansulatusongelmia tai allergioita, joten siinä ei ole mukana naudanlihaa, vehnää, soijaa, keinotekoisia väri-, maku- tai säilöntäaineita. Lisäksi ruoan oikea valmistustapa takaa maukkauden, haitallisten mikrobien poistumisen sekä tärkkelyksen maksimaalisen sulavuuden.

2. Miksei Little BigPaw-tuotteissa ole vehnää?
Vaikka vehnättömyys ei ole jokaisen lemmikin kohdalla täysin välttämätöntä, on monilla lemmikeillä taipumus saada vehnästä allergisia oireita. Litte BigPaw-ruoissa ei ole vehnää, joten ruoka sopii myös vehnäallergikoille.

3. Mitä tarkoittaa sana täysravinto?
Täysravinto on niin tasapainoista ja monipuolista, ettei sen lisäksi tarvitse antaa mitään muuta. Syöttämällä täysravintoa tiedät, että lemmikkisi saa ravitsemuksellisesti kaiken sen, mitä se tarvitsee. Kaikki Little Big Paw -sarjan ruoat ovat täysravintoja.

4. Mitä tarkoittaa sana hypoallergeeninen?
Hypoallergeenisessa ruoassa on minimoitu allergisten oireiden mahdollisuus: ruoka sisältää suhteellisen vähän tai ei lainkaan yleisesti ärsyttäviä ainesosia. Little BigPaw ruoissa käytetään vain luonnollisia ainesosia, eikä niissä ole lihan johdannaisia tai sivutuotteita. Sen vuoksi ne sopivat myös herkille lemmikeille.

5. Onko lihan prosenttiosuudella väliä?
Kissanruoassa suuri lihapitoisuus ei ole vain toivottavaa. Se on välttämätöntä. Vaikka kissa suostuisikin syömään ruokaa, jossa lihan prosenttiosuus on kohtuullisen pieni, voi ruokavaliolla olla terveydellisiä vaikutuksia pitkällä aikavälillä. Esimerkiksi virtsatievaivat, ylipaino ja munuaisongelmat voivat kieliä vääräntyyppisestä ravinnosta. Ei ole epäilystäkään siitä, että mitä suurempi lihapitoisuus kissan ravinnossa on, sitä terveempi on kissakin.
    Vaikka koirat ovat ravitsemuksellisesti monipuolisempia ja ne selviytyvät matalammalla lihapitoisuudella kuin kissat, on lihalla oleellinen merkitys niiden yleiselle hyvinvoinnille. Koirien anatomia, ruoansulatuselimistö ja fysiologia on kehittynyt lihan syömiseen, sulattamiseen ja käyttämiseen paljon paremmin kuin kasvispohjaisten ainesosien. On kuitenkin hyvä, että koiran ruokavaliossa on jossain määrin mukana myös vihanneksia ja kasviksia.
    Kaikissa Little Big Paw tuotteissa lihan prosenttiosuus on erittäin korkea. Valmistuksen takana ovat johtavat ravitsemusasiantuntijat, näin lemmikkisi saa ihanteellisen tasapainoisen ruokavalion.

6. Pitäisikö minun antaa lemmikilleni märkäruokaa vai kuivamuonaa?
Valikoiva lemmikki suosii useimmin märkäruokaa. Se tuoksuu voimakkaammin ja usein myös maistuu paremmalta. Kuitenkin tärkein asia on ruoan laatu, ei niinkään se, onko ruoka märkää vai kuivaa. Laadukkaalla ruoalla lemmikki voi hyvin!