SOLHEDS, uutuus-sarja ihon hoitoon

Ihon hoito

Iho on eläinten laajin elin ja se muodostaa mekaanisen suojan ympäristön haittatekijöitä kohtaan.
Lemmikin puhtaanapito pitää sisällään turkin hoidon ja harjaamisen, sekä pesun tarpeen vaatiessa. Likainen lemmikki on alttiimpi ihovaurioille.

Derma4 hellävarainen shampoo soveltuu usein toistuvaan pesuun, koska se pesee turkin ihoa ärsyttämättä.
Derma4 shampoo myös kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa sekä poistaa tehokkaasti hilsettä. Derma4 shampoo tuo karvapeitteeseen kiiltoa ja on helposti pois huuhdeltavissa.

Varaa lemmikkisi pesulle aikaa. Kastele rauhassa koko eläimen karvapeite ihoa myöten. Likaisiin kohtiin hiero shampoota suoraan. Peruspesussa voit hyvin käyttää laimennettua shampoota. Huuhtele huolelllisesti koko karvapeite ihoa myöten. Kuivaa lemmikksi huolellisesti.

Ihovauriot, haavat, naarmut,hankaumat

Pienemmät pintahaavat paranevat usein hyvällä kotihoidolla. Perushoito haavojen ja hankaumien kaltaisissa ihovaurioissa on pitää vaurioitunut iho puhtaana.
Derma1 antiseptisen shampoon sisältämät eteeriset öljyt auttavat desinfioimaan haavan ympäröivää ihoa rasittamatta.
Avonaisen haavan hoitoon soveltuu kirvelemätön Derma6 hoitava haavaöljy, joka tuo haavaan haavan
tarvitsemaa kosteutta ja edesauttaa haavan paranemista.
.
Haavoihin, joissa iho ei ole rikki saadaan lisäapua hieromalla vaurioituneeseen kohtaan tulehdusta lieventävää, ihon ja karvojen uudistumista kiihdyttävää ja ihoa kosteuttavaa Derma2 tehoseerumia.
Tuotteiden eteeriset öljyt tekevät koirille hoidetun alueen nuolemisen epämiellyttäväksi.

Allerginen iho

Allergiset ihottumat ovat yleensä kutisevia ja saavat siten koiran reagoimaan oireileviin alueisiin esimerkiksi puremalla, nuolemalla ja hankaamalla, joka osaltaan pahentaa tulehdusreaktiota.
Allergisen ihonhoito on kolmijakoinen
1. Vältä allergian aiheuttajaa
Selvitä yhdessä eläinlääkärin kanssa mille koirasi on allerginen. Allergisoivien tuotteiden ja tekijöiden poissulkeminen ja välttäminen.
2. Hoida ihoa
Pidä puhtaana ja huolehdi ihon kosteustasapainosta.
Usein vesipesu riittää, mutta paikallistulehdusriskitilanteissa (ihon pinta rikki, naarmut...) ja tukemaan hoitoa pese oireilevat alueet Derma1 antiseptisella shampoolla ja voitele kuiva iho Derma2 tehoseerumilla.
Hyvin kuiva iho voidaan shampoopesupäivänä voidella Derma5 antimikrobisella voiteella.
Päivittäiseen allergisen ihon hoitoon soveltuu Derma2 tehoseerumi. Oireilevat alueet on hyvä voidella kaksi kertaa päivässä.
3. Hoida allergista tulehdusreaktiota
Tulehdusta lieventävä lääkitys eläinlääkärin määräyksestä, kuten kortikosteroidit. Derma2 tehoseerumin tehoaineet auttavat lieventämään allergista tulehdusreaktiota.

Kroonisten sairauksien, kuten allergian, perushoito on hyvä ylläpitohoito.

Apua ihotulehduksiin

Märkä turkki ja sen alla kostea iho on oivallinen kasvualusta ei toivotuille mikrobeille. Osa ihotulehduksista muodostuu toistuviksi. Yleisimpiä lienevät koirilla märkivä ihotulehdus eli ”hot spot”. Tärkeää on selvittää eläinlääkärin kanssa syy. Tilanteen mukaan suoritetaan tarvittavat toimenpiteet sekä eläinlääkäri arvioi lääkitystarpeen.
     Tämän jälkeen jatkuu asianmukainen ihon hoito. Iho pidetään puhtaana ja kuivana, jotta taudinaiheuttajamikrobien kasvuolosuhteita saataisiin heikennettyä. Tulehtuneelta ihoalueelta kannattaa yleensä ajaa karvat pois. Syvemmissä ihon tulehduksissa, kuten furunkuloosissa (tassutulehdus), voidaan tilannetta pyrkiä rauhoittamaan paikallishoidolla.
     Derma-tuotesarjalla saadaan apua ihotulehdusten hoitoon pesemällä iho Derma1 antiseptisella shampoolla sekä voitelemalla kuiva ja puhdas iho Derma5 antimikrobisella voiteella.
     Ihotulehduksen rauhoituttua ja lievemmissä tulehdustilanteissa on Derma2 tehoseerumi valinta Derma1 shampoopesun jälkeen. Mitä aikaisemmin tulehdus todetaan ja aloitetaan hoito, sen parempi on hoitotulos. Oireilevat alueet on hyvä voidella kaksi kertaa päivässä. Pitkittyneissä tulehdustilanteissa ja syyn selvittämiseksi käänny eläinlääkärin puoleen.

Derma-tuotteiden käyttöohjeet koirien ihovaurioiden kotihoidossa

1. Kastele ja huuhdo vedellä vaurioitunut iho kaikesta irto liasta. Hiero kevyesti Derma1 antiseptistä shampoota oireilevalle alueelle ja anna vaikuttaa 3 minuuttia. Huuhtele alue hyvin shampoosta ja anna alueen kuivua/kuivaa alue puhtaalla puhkeellä.
2. Hiero kuivalle, puhtaalle vaurioituneelle iholle ja sen ympäristöön kevyesti Derma2 tehoseerumia. Avonaista haavaa ei voidella.
3. Vereslihaisiin haavoihin suihkutetaan suoraan Derma6 hoitavaa haavaöljyä vesipesun jälkeen.

Pisto-, viilto- , purema- ja isot haavat vaativat yleensä eläinlääkärin hoitoa. Käänny näissä tapauksissa ja aina, kun olet epävarma hoidosta eläinlääkärin puoleen.