Beetle Jelly kovakuoriaisten ruokintaan

Kovakuoriaisten yleistyessä terraarioeläiminä on niidenkin ruokintaan kehitetty valmisratkaisuja helpottamaan hoitajan arkea.

Monet terraarioissa asustavat kuoriaislajit rakastavat ylikypsien banaanien ja muiden hedelmien tuoksua ja makua, mutta ikävä kyllä ne eivät ole ainoita. Hedelmäkärpäset ilmestyvät kuin tyhjästä kypsien hedelmien ympärille pörräämään. Ne ovat sinällään harmittomia  ja niistä pääsee eroon esim. imurin avulla, mutta pikkukärpäset ovat joka tapauksessa ärsyttäviä kuokkavieraita.

Beetle Jelly, eli kovakuoriaisen ravintohyytelö, ei kerää kärpäsiä. Se säilyy avaamattomana jopa kolme vuotta, avattuna terraariossa noin viikon. Jellyt on pakattu pieniin annoskuppeihin, jotka avautuvat yhtää näppärästi kuin jogurttipurkki. Annospurkin voi laittaa kuoriaisen saataville sellaisenaan, mutta estetiikkaa kunnioittava harrastaja hankkii jellyille puusta valmistetut Jelly Baarit, joihin hyytelöpurkki saa silmää miellyttävän luonnolliseen tapaan esille.
Makuja hyytelöissä on useita. On hieman kovakuoriaisen lajista (ja usko tai älä, myös myös yksilöstä) kiinni, mikä maku kenellekin parhaiten maistuu, kokeilemalla löytää suosituimman.

Hyytelöiden sisältämä proteiini edesauttaa kovakuoriaisia pysymään terveinä ja aktiivisina, jolloin kuoriaisten hoitaminen ja kasvattaminen on juuri niin palkitsevaa ja mielenkiintoista, kuin vain mahdollista.

Koostumus: Hedelmät (mehu), sakkaroosi, fruktoosi, levät, kasviproteiiniuutteet (korkea aminohappo glysiini).
Ravintolisät / kg: A-vitamiini 600 IU, C-vitamiini 0,5 mg. Lisäaineet: väriaineet, luonnollinen aromi (esim. hunaja).
Ravintoanalyysi: Proteiini 2%, raakakuitu 0%, Raaka rasva 0%, kosteus 80%


 

 

 
              

VINKKI: vaikka Beetle Jelly nimensä mukaisesti on kehitetty helpottamaan kovakuoriaisharrastajan arkea, sopii tuote hyvin myös muille hedelmiä syöville eläimille. Erakkoravut, liskot ja monet muut nauttivat näistä hedelmähyytelöistä makupaloinaan oikein mielellään - videolla erakkorapu näyttää mallia