Faunatar Myyrmanni - Eettisen Eläinkaupan Sertifikaatti

Tiedote ja kutsu 04.09.2014 järjestettävään tilaisuuteen 

Eettisen Eläinkaupan Sertifikaatti on takuu korkeatasoisesta eläinkaupasta – Faunatar Myyrmanni on 13. sertifikaatin saaja

Eettisen Eläinkaupan Sertifikaattijärjestelmä on uraa uurtava ja lajissaan maailmalaajuisesti ainutlaatuinen hanke. Sertifikaatin avulla kuluttajan on aikaisempaa helpompaa erottaa eläinkauppojen joukosta ne myymälät, jotka aivan erityisesti panostavat eläinten hyvinvointiin ja tiedonjakoon.  

Sertifikaatin tavoitteena on edistää eläinliikkeissä myytävien lemmikkieläinlajien hyvinvointia sekä liikkeissä että omistajiensa hoidossa. Sertifioiduissa liikkeissä pidettäville eläimille on luotu hoito- ja olosuhdestandardit, jotka ylittävät voimassa olevan eläinsuojelulainsäädännön minimivaatimukset. Lisäksi eläinten hankkijoille jaetaan lajikohtaiset hoito-ohjeet, jotka perustuvat viimeisimpään tutkimustietoon. SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto hallinnoi sertifiointityöryhmää, joka vastaa laatujärjestelmän kehittämisestä ja sertifikaattien myöntämisestä. 

Sertifikaatti on osoitus eläimen hankkijalle siitä, että liike toimii eettisesti. Sertifikaatti osoittaa, että liikkeessä panostetaan erityisellä tavalla eläinten hyvinvointiin ja että eläinten omistajien valistaminen on tärkeässä asemassa. Liikkeet sitoutuvat siihen, että liikkeessä ei myydä luonnosta pyydystettyjä nisäkkäitä tai lintuja. Lisäksi myynnissä pidetään ainoastaan riittävän suuria, sertifikaatin olosuhdestandardit täyttäviä häkkejä ja terraarioita sekä eläimille turvallisia virikkeitä.  

Järjestelmää on kehitetty yli kymmenen vuoden ajan, ja tällä hetkellä Eettisen Eläinkaupan Sertifikaatti on myönnetty kahdelletoista eläinliikkeelle eri puolilla Suomea. Kolmastoista sertifikaatin saaja on Myyrmannin Faunatar. 

Faunatar Myyrmannin sertifiointitilaisuus järjestetään 04.09.2014 klo 15 alkaen.  Sertifiointitodistuksen luovuttaa sertifiointityöryhmän puheenjohtaja Paula Hirsjärvi. Lehdistön edustajat ja muut asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleet tilaisuuteen. Sertifikaatin luovutuksen jälkeen on varattu aikaa haastatteluille. 

Lisätietoja:  
Haastattelut: Karoliina Nikola/ Faunatar Myyrmanni

Eettisen Eläinkaupan Sertifikaattijärjestelmän kotisivut: www.eesp.fi
sertifiointityöryhmän puheenjohtaja Paula Hirsjärvi paula.hirsjarvi@helsinki.fi  puh. 050-4900312