Kauppiaaksi Faunatar-ketjuun

Kangistavatko vanhat kaavat? Haluatko haaveilemasi uran lemmikkieläinliikkeen kauppiaana?

Suomen Yrittäjien julkaiseman tutkimuksen mukaan työilmapiiri pienissä yrityksissä näyttäisi olevan mukavampaa kuin suurissa, ja tähän väittämään on Faunatar-ketjussa työskentelevien helppo yhtyä. Tässä yksi monista tarinoista siitä, minkälaista on toimia kauppiaana Faunatar-ketjussa.

Uusi elämä: viestintäpäälliköstä lemmikkieläinliikkeen kauppiaaksi

Jonna Nevalainen on tätä nykyä jo kahden Faunatar-myymälän kauppias: Faunatar Sellon ja Faunatar Entressen. Jonnan tie Faunatar-kauppiaaksi sisältää mm. viestintäpäällikön ammatin autojen maahantuonnissa Nordic Automotive Services Oy:ssä sekä Hyundai Motor Suomi Oy:ssä.  Autoalalla Jonna työskenteli yhteensä 15 vuotta.

Tie vei yrittäjyyteen
Auto-ala oli mielenkiintoisesta työstä nauttivalle Jonnalle kokemusrikasta aikaa. Takaraivossa oli kuitenkin jo pitkään kytenyt ajatus yrittäjyydestä ja omasta myymälästä, joten kun Jonna vuonna 2013 sai mahdollisuuden aloittaa kauppiaana Sellon Faunattaressa, oli päätös helppo.
Itsensä lisäksi Jonna sai näin mieluisat työpaikat kahdelle tyttärelleen, jotka Omnian oppisopimuksella valmistuivat Jonnan myymälässä merkonomeiksikin.

Yrittäjän arki on vastuuta, mutta myös vapautta
Jonnan työmotivaatio on aina ollut korkea. Hommat tehdään loppuun saakka samalla tarmolla ja innolla, vaikka takana olisi jo pidempikin työpäivä. Yrittäjyys ei tästä syystä Jonnaa pelottanut – tuskin yrittäjäksi tuleminen kasvattaisi ainakaan työtaakkaa ja vastuuntuntoa, Jonna tuumi.
Tässä oli paljon totta. Taloudellinen vastuu kuuluu yrittäjän arkeen, mutta paneutuminen mielekkääseen työhön on kannattanut. Yrityksensä positiivinen kasvuvauhti antaa lisää virtaa töiden tekoon. Vastuun lisäksi yrittäjä saa vapauden itse päättää kuinka paljon töitä tekee, ja tämä sopii Jonnalle, kuten monille muillekin. Positiivinen fiilis tulee myös siitä, kuinka voi työllistää useita työntekijöitä, viettää päivät mukavien asiakkaiden ja erilaisten lemmikkieläinten keskellä.  

Uusien asioiden oppiminen palkitsee
Yrittäjänä toimiessa vastaan tulee jatkuvasti uusia asioita, joiden oppiminen on paitsi tärkeää, myös palkitsevaa.
Talouteen liittyvät asiat kulkevat käsi kädessä yrittäjyyden kanssa: budjetti ja sen seuraaminen, kilpailijoiden tunteminen ja kunnioitus, kulujen ja varaston arvon seuraaminen, markkinointi ja asiakkaiden toiveiden kuuntelu, paljon on tärkeitä elementtejä, kun rakennetaan onnistuneesti toimivaa yritystä. Hyvin Jonna onkin näissä onnistunut, sillä Faunatar Sellon kauppiaana muutaman vuoden toimittuaan hän laajensi toimintaansa ja on nyt kauppiaana myös Faunatar Entressessä, saapa nähdä mihin kaikkeen tie Faunatar-kauppiaana Jonnan vielä vie!

Kiinnostuitko? Lue lisää >>