Faunattaren tarina

Faunatar - syntynyt Suomessa

Faunattaren tarina alkoi yli 40 vuotta sitten. Eläinkauppojen osaaminen ja asenteet pikkulemmikeiden, akvaarioiden ja monien muiden lemmikkien hoitoon liittyen olivat hyvin erilaisia silloin. Etenkin terraarioeläinten hoidon ongelmista huolestuneena Johanna Valo aloitti ensin pienimuotoisen terraarioeläinten maahantuonti- ja kasvatustoiminnan ja tietenkin asiakkaiden ohjeistamisen. Pian sen jälkeen Johanna avasi ensimmäisen Fauntar-myymälän Helsinkiin.

Faunatar oli syntynyt.

Eläintenhoidon ammattitutkinto

Faunatar-ketjulla on vuosien varrella ollut useita eri tapoja vaikuttaa positiivisesti niin eläinten oloihin kuin ihmisten asenteisiinkin. Yhtenä merkittävänä asiana on suomalaisten eläinkauppiaiden koulutus. Virallisen ammattitutkinnon kriteerit kehitettiin opetusministeriössä. Amiedu (nykyään Taitotalo) järjesti tutkintoon valmistavan koulutuksen, jota olemme ketjuna olleet myös aloittamassa pilottiryhmällämme jo vuonna 2002. Tämä ammattitutkinto on edelleen voimissaan.

Faunatar-ketjun vakituisesta henkilökunnasta valtaosa on tämän eläintenhoidon ammattitutkinnon suorittanut.

EESP ja SEEL

Faunatar on alusta asti ollut mukana jo vuonna 2003 alkunsa saaneessa Eettisen Eläinkaupan Sertifiointiprojektissa - ja mukana olemme edelleen. Eettisen Eläinkaupan Sertifikaattijärjestelmä kehittää eläinkaupan alaa ja eläinkaupoissa myytävien tai niissä pidettävien eläinten hyvinvointia sekä ylläpitää eläinliikkeiden henkilökunnan asiantuntemusta. Projektin toinen keskeinen tavoite on lisätä lemmikkieläinten omistajien tietämystä lemmikkiensä hyvinvointivaatimuksista.

Suomen eksoottisten eläinten harrastajayhdistysten liitto (SEEL) ry:n tavoitteena on edistää eksoottisten eläinten vastuuntuntoiseen lemmikkinä ja harraste-eläimenä pitämiseen liittyviä asenteita sekä turvata harrastuksen jatkuminen Suomessa tulevaisuudessakin. Faunatar-ketju tukee SEELin toimintaa, sillä tietoa eksoottisten eläinten hoidosta tulee edelleenkin jakaa, ja turvata näin eläinten oikea hoito.

Ketju täytti vuonna 2020 pyöreät 40 vuotta.

On ilahduttavaa todeta, kuinka puurtaminen eläinten olojen kohentamiseksi on Suomessa onnistunut. Faunatar-ketju ei silti jää laakereilleen lepäämään, vaan uusien haasteiden ja uusien parannuskohtien löytäminen tulee jatkossakin olemaan tavoitteena matkallamme kohti aina vain parempaa eläinkauppaa ja aina vain onnellisempia lemmikkejä.

Uudet tuulet puhaltavat

Vuoden 2021 alusta alkaen on eletty suurta muutosten aikaa. Siihen mahtuu omistajan vaihto, myymälöiden ja valikoiman uudistukset... Myymälöiden tuotesijoittelusta tehdään asiakasystävällisempää ja samalla tarjotaan työntekijöille nykyaikaisemmat työolosuhteet.

Muutoksista hyötyvät asiakkaiden ja työntekijöiden lisäksi myös myymälöissä majailevat eläimet – eläimille varatut tilat ovat uudistetussa myymäläkonseptissa aiempaa suuremmat ja tarjoavat entistä enemmän liikkumatilaa kaikille myynnissä oleville eläimille aina jyrsijöistä hyönteisiin.

Willi on nyt Faunatar!

Huhtikuussa 2022 tapahtuneen liiketoimintakaupan johdosta Willi -myymälät ovat siirtyneet Faunatar-ketjun omistukseen. Vanhojen Willi -myymälöiden ulkoasua ja konseptia uudistetaan koko ajan ja tuotevalikoimiin tulee reilusti lisäyksiä. Lemmikkien ruokatarjonta laajenee ja esimerkiksi eläimet, akvaariot, terraariot ja pieneläinhäkit tarvikkeineen ovat palaamassa myymälän valikoimiin.

Faunatar -ketju tänään

Nykyään Suomen Faunatar -ketjuun kuuluu 20 myymälää, joista 5 on kauppiasvetoisia. Lisäksi Viroon Kauppakeskus Nauticaan avattiin kesällä 2022 ensimmäinen, virolainen Faunatar-ketjun myymälä. Faunattarissa työskentelee lukematon määrä asiantuntevia eläinalan osaajia. Ja meitä kaikki yhdistää yksi ajatus – rakkaus eläimiin!

Takaisin ylös