Artikkeli: Hittiäiset ovat hitti!

Jyrsijöiden, akvaarioiden ja muiden tuttujen lemmikkivaihtoehtojen oheen on voimakkaana kasvanut innostus erilaisiin hyönteisiin. Kuulostaako hassulta? Ei itse asiassa lainkaan. Maailmalla hyönteisharrastus on elänyt vahvaa nousukautta jo vuosien ajan. Ei siis ihme, että innokkaita kovakuoriaisfaneja, tuhatjalkaisten ystäviä, kummitussirkka-harrastajia ja muita, näihin koristeellisiin hittiäisiin ihastuneita ihmisiä parveilee lemmikkieläinliikkeiden ovilla jonoksi asti – nyt Suomessakin.

Buumi on laskeutunut Suomeenkin
Hyönteisharrastuksen Mekkana voi pitää Japania. Maassa on jo pitkään ja hartaasti harrastettu erityisesti komeiden kovakuoriaisten kasvatusta, vaikka monet muutkin hyönteiset ovat japanilaisten sydämiä lähellä. Japanista innostus on kulovalkean tavoin levinnyt maailmalle, erityisesti Yhdysvaltoihin ja Keski-Eurooppaan. Nyt hittiäisbuumi on laskeutunut Suomeen.
    ”Faunatar innostui selvittämään hyönteisvalikoimamme lisäämisen mahdollisuuksia lähinnä asiakkaidemme toiveiden pohjalta. Huomasimme, että kysyntä erityisesti komeille ja kauniin värisille kovakuoriaisille on Suomessa suurta, mutta lajeja ei Suomesta ole saatavilla kuin muutamia. Haluamme vastata tähän kysyntään tarjoamalla asiakkaillemme monipuolisen valikoiman uskomattoman kauniita lajeja” kertoo Faunatar-ketjun valikoimapäällikkö Reetta Vuorenoja-Virtanen. Eri hyönteislajeja valikoimissa tuleekin olemaan runsaasti ”omia suosikkejani ovat komeat sarvikuonokkaat ja upean väriset lehtisarviset” kertoo Reetta kovakuoriaisista. Lajeista suurimmat kasvavat hyönteismaailman jättiläisiksi, kuten kampasarvisiin kuuluva Dorcus titanus. Tämän lajin koiraille voi pituutta kertyä liki kymmenen senttiä, joten hurjan näköisten leukojensa ja tanakan olemuksensa kanssa tämä kuoriainen saattaa olla aikuisen miehen kämmenen levyinen! Pienemmäksi jäävät lajit eivät kuitenkaan kalpene kookkaiden vierellä, sillä monet ovat väritykseltään kauniimpia kuin tuhansien eurojen arvoiset timanttikorut. Auringon kanssa kilpaa kiilteleviä kilpiä katsoessa paatuneempikin sydän hypähtää ylimääräisen hypyn. ”Nehän ovat kuin eläviä koruja!” kuuluukin ihastelijoiden suusta usein.

Hittiäinen sopii kiireiselle uraihmiselle
Kovakuoriainen, kummitussirkka, tuhatjalkainen ja moni muu hittiäinen sopii hetkistä elämää viettävälle, sillä näitä kavereita ei tarvitse ulkoiluttaa tai sen erityisemmin viihdyttää. Lajille sopivaksi sisustettu terraario, oikeat olosuhteet ja maittava sapuska ovat kaiken a ja o.
    Tämän päivän trendi ovat sisustusterraariot. Terraarion ulkonäköön kiinnitetään suurta huomiota ja hyönteisterraariosta saakin todella kauniin väriläiskän asuntoon kuin asuntoon. Hyönteisterraario henkii aivan omaa salaperäistä maailmaansa. Katsoja voi uppoutua sisustuksen yksityiskohtiin ja tehdä mielikuvitusmatkoja Taru Sormusten Herra-tyyppiseen nanomaailmaan. ”Mikäpä sen parempi tapa hypätä irti arjen hektisestä rutiinikierteestä!” vihjaisee Reetta. Myös allergiat ovat viime vuosina lisääntyneet, mikä sekin nostaa terraarioharrastuksen suosiota.

Lajeja ja tarvikkeita joka lähtöön
Faunatar on jo kauan ollut tunnettu terraariopuolen osaamisestaan, onhan ketjun liikemerkkikin lisko. Nyt osaaminen ja tuotevalikoima kuitenkin kasvoi huimasti, kun ketju panostaa hyönteispuoleen kaikissa myymälöissään. Myymälöistämme löytyvien kovakuoriaisten ja kovakuoriaisten toukkien lisäksi valikoimissamme pidetään vaihtelevasti erilaisia rukoilijasirkkoja, kummitussirkkoja, tuhatjalkaisia ja muita mielikuvituksellisenkin näköisiä hittiäisiä tarvikkeineen. ”Tarjoamme myös valmiita pakettiratkaisuja terraarioiden, tarvikkeiden ja ruokien suhteen, jolloin asiakkaan on helppoa päättää minkälaisen kokonaisuuden hän kotiinsa haluaa rakentaa.” kertoo Reetta. ”Lukemattomien uusien lajien lisäksi valikoimaamme lisättiin kovakuoriaisten valmisruoat, Beetle Jellyt, eli kuoriaisten ravintohyytelöt, sekä monet muut nimenomaan selkärangattomille tarkoitetut tuotteet. Jos haluat olla ajan hermolla, on tämä sitä uusinta uutta Suomessa!”

Lisätietoja myymälöistämme
Eri lajeja on valtavasti, joten lisätietoja lajien saatavuudesta, hinnoista ja hoidosta kannattaa kysyä suoraan lähimmästä myymälästämme. 
Lajien hoitoon voi perehtyä myös lukemalla hoidosta sivuillamme kohdasta hoito-ohjeet. Mukavia lukuhetkiä!