Julius on uusin kummikoiramme PAFi ry:n avustuskohteessa

Saammeko esitellä: tässä on
Julius, Faunatar Hyvinkään uusi kummikoira

Juliuksen tarina:
Julius on romanialainen kulkukoira, yksi hylätyksi tulleista ja Pro Animals Romanian koiratarhalle pelastetuista asukeista. Onneksi tämän pojan kohdalle sattui sinällään onni, että hänet hylättiin juuri tämän koiratarhan läheisyyteen. Lisäksi Julius oli sen verran sosiaalinen, että halusi tulla ihmisten lähelle - kaiken lisäksi koiratarhan ylläpitäjä sattui Juliuksen kohdalle. Julius pelastui. Väärän ihmisen (esim. rankkurin) kohtaaminen olisi voinut koitua kohtalokkaaksi.

Julius on yksi (aivan liian) monesta koirasta, jotka asuvat kodittomien koirien koiratarhassa Targu-Jiun kaupungissa Romaniassa. Koiratarhasta huolehtii Carmena Serbanoiu ja hänen tyttärensä Patricia Paraschiv. Heidän perustamansa eläinsuojeluyhdistys Pro Animals Romania (PAR), pitää huolta yli tuhannesta kodittomasta koirasta Tg-Jiussa. Carmena on tehnyt valtavan määrän töitä romanialaisten kulkukoirien olojen parantamiseksi. Hänen toimintansa sai alkunsa jo vuonna 1999, jolloin hän sai kuulla kulkukoirien karmivista kohtaloista paikallisilta eläinten ystäviltä. Siitä alkoi Carmenan perheen uusi elämä ja taistelu eläinten hyvinvoinnin puolesta - ja se jatkuu yhä edelleen.

Eläinsuojelutyötä ympäri Gorjin lääniä

Sen lisäksi, että Carmena tekee täyttä päivää joko tarhalla, eläinsuojelurikkomuksia tarkastamassa, hoitamassa virallisia asioita tai neuvottelemassa viranomaisten kanssa , hän ruokkii myös lähialueen kulkukoiria ja kaupungin kaatopaikan luona majailevia kymmeniä kulkukoiria sekä huolehtii kotinsa ja sen vastapäisen pienen aidatun alueen noin 80 koirasta sekä paristakymmenestä kissasta, joista aina joku on toipilas. Carmenan hoivissa on myös hevonen. Patricia on auttanut äitiään lähes päivittäin niin tarhalla kuin kotonakin ja sen lisäksi hän on kuskannut koiria tarvittaessa jopa satojen kilometrien päähän eläinlääkäriin ja hoitanut juoksevia asioita. Patricia valmistui kuusi vuotta kestäneiden opintojen jälkeen eläinlääkäriksi kesällä 2015 ja on ollut siitä lähtien PARin tarhan lääkinnällinen koordinaattori. Kaikista velvollisuuksistaan huolimatta myös Carmena opiskeli vuosikausia saaden tohtorin arvonimen joulukuussa 2012. Carmena Serbanoiu on ensimmäinen romanialainen, joka on väitellyt tohtoriksi aiheenaan eläinten hyvinvointi.

PARin suomalainen tukija on PAFi ry

Pro Animals Romaniaa (PAR) auttaa suomalainen Pro Animals Finland ry, jonka toimintaa Faunatar-ketju on tukenut jo vuodesta 2006. Tuemme PAFin toimintaa suurilta osin siksi, että sen aikaansaama apu menee juuri sinne, missä apua kaivataan - yhdistys ei tuo koiria Suomeen, vaan auttaa kodittomia eläimiä paikallisella tasolla Romaniassa.

Apua kaivataan

Paljon on saatu aikaan, mutta paljon vielä on kesken. Olot romaniassa ovat hyvin haastellisia rajallisten resurssien, viranomaisten toiminnan, ihmisten asenteiden ja monen muun asian vuoksi.
Mikäli sinä haluat auttaa, on kummikoiratoiminta hyvä tapa osallistua. Lisätietoja kummikoiratoiminnasta löydät Pro Animals Finland ry:n sivuilta www.pafiry.net

Faunatar-ketjun kaikkiin kummikoiriin voit tutustua TÄÄLLÄ >>

 

 

Kuvia koirista, joiden kummiksi voisit alkaa:

MANUEL

Manuel ja hänen veljensä Mani sekä Manole oli hylätty erään talon takapihalle aivan pieninä pentuina. Kolmikolla oli onnea matkassaan ja ne päätyivät Carmenan ja Patrician suojiin heidän tarhalleen. Veljekset ovat kasvaneet jo kovasti ja heistä on tullut todella komeita nuorukaisia. Kolmikko viihtyy hyvin keskenään, mutta heillä on myös paljon muita kavereita tarhalla.

MARIAN

Marian on pelastettu Pro Animals Romanian tarhalle viereiseltä kaupungin tarhalta, jonne poika oli heitetty ja jätetty ilman asianmukaista hoitoa. Marian oli pahasti sairas ja ellei Carmena olisi rientänyt hätiin ja Melin saanut intensiivistä huolenpitoa ja eläinlääkärin apua, olisi se menehtynyt. Marian on rauhallinen ja ympäristöään tarkkaileva suloinen herrasmies.

 

LEEVI

Leevi on selvästikin haaveilija ja jos hän kykenisi, uskoisin Leevin kirjoittavan kauniita rakkausrunoja. Leevin hieman surumieliset kasvot kätkevät kuitenkin taakseen mitä suloisimman ystävän, joka osaa myös kujeilun jalon taidon. Kuten niin monet Pro Animals Romanian tarhan asukit, on Leevikin pelastettu tarhalle kaupungin laitamilta oltuaan kovin heikossa kunnossa.

VERTTI

Vertiltä ei vauhtia puutu ja hän kieppuu kuin hyrrä edes takaisin ja haluaisi vain leikkiä. Tämä valloittava persoona on päätynyt Pro Animals Romanian tarhalle hylättynä pentuna. Vaikeista lähtökohdista huolimatta Vertistä on kasvanut komea ja ihmisiin luottava koiruus.

 

AATU

Aatu on hellyttävä hörökorva, joka tarkkailee ihmisiä hyvin maltillisesti. Jos siltä tuntuu, että luottopulaa ei ole, saa Aatusta todella hyvän ystävän. Aatu oli jätetty sidottuna Carmenan kotiportin pieleen. Ilmeisesti joku joka tiesi Carmenan pelastavan koiria, jätti hänet heitteille. Aatu pääsi Pro Animals Romanian tarhalle turvaan ja elelee siellä lukuisten ystäviensä kanssa. Aatu on rauhallinen ja hellyttävä koiruus.

 
Katso lisää LINKISTÄ >>