Kanit

Tieteellinen nimi: Oryctolagus cuniculus
Nimi englanniksi: rabbit, bunny, European rabbit

Elinikä: kanin keski-ikä vaihtelee yksilöittäin 6-9 vuoden välillä, mutta kani voi elää yli 10-vuotiaaksikin.

Ravinto: kani on heinänsyöjä ja syö luonnossa hyvin kuitupitoista ruokaa. Kanin ruokavalion perustana on kuivattu sekaheinä, jota tulee olla kanin saatavilla jatkuvasti. Monissa kaneille tarkoitetuissa siemenseoksissa on usein paljon auringonkukkaa, pähkinää ja muita rasvaisia ravintoaineita. Siemenseoksia huomattavasti terveellisempää ravintoa ovat kaneille suunnitellut täysrehupelletit, jota annetaan kohtuullisesti päivittäin.
Lisäruokana kanille tarjotaan tuoreruokaa, kuten esimerkiksi porkkanaa, omenaa, endiiviä ja muita salaatteja sekä hampaiden kunnossapitoa varten mm. näkkileipää.

Häkki: liian isoa häkkiä ei voi hankkia. Kanille olisi mieluisinta olla vapaana jatkuvasti, mutta aina se ei ole mahdollista. Jonkinlainen minimikoko pienikokoisen kanin häkille on 120 x 50 cm, mikäli kanin on mahdollista olla koko ajan - tai ainakin useita tunteja päivässä - vapaana. Isommat rodut kaipaavat enemmän tilaa, minimikoko 4-5 kiloisille kaneille on 140 x 50 cm. 

Tämä suositus eläinten pysyvälle pitopaikalle on annettu Eettisen Eläinkaupan Sertifikaattijärjestelmässä, lisätietoja: www.eesp.fi

Muina varusteina mainittakoon juomapullo, ruokakuppi, suolakivi, kalkkikivi sekä pesämökki.