Koiran ja kissan hammashoito

Eläinystäviemme terveydestä huolehtimiseen kuuluu kiinteänä osana kissojen ja koirien hampaiden perushoito.
Lemmikki on hyvä opettaa jo pienestä pitäen siihen, että sen suuhun saa rauhassa koskea, jotta hampaiden hoito onnistuu mukavassa yhteistyössä aikuisiälläkin.

Päivittäinen hampaiden harjaaminen on kotikonsteista ehdottomasti paras ja halvin keino pitää kissan ja koiran hampaat kunnossa. Oma hammasharja ja hammastahna kuuluvatkin jokaisen koiran ja kissan perustarvikkeisiin.
   Hammasharja kissalle tai koiralle valitaan sen mukaan, minkä kokoinen suu kyseisellä eläimellä on: pienille lemmikeille sormiharja, suuremmille sopivan kokoinen varrellinen hammasharja. Aivan pienen pennun kanssa suunhoitoa voi opiskella kietaisemalla sormen ympärille sideharsoa, hankaamalla sormella kevyesti pennun hampaita ja totuttamalla eläin tätä kautta ajatukseen, että sen suuta hoidetaan.
   Hammastahnaksi lemmikille eivät sovi ihmisten hammastahnat, siksipä niille on kehitetty laaja skaala ihan omia tahnojaan. Usein tahnoissa on mukana lemmikille miellyttävä maku - vaikkapa kana, liha tai maksa - jolloin hampaiden hoito on houkuttelevampaa.

Miten eläintä käsitellään hampaita hoidettaessa?

Kissan tai pienikokoisen koiran hampaat voi hoitaa pitämällä lemmikkiä sylissä siten, että eläimen selkä nojaa hampaita harjaavan ihmisen rintakehään. Suuremmat lemmikit hoidetaan lattialla tai tarkoitukseen varatulla hoitopöydällä, josta eläin ei pääse putoamaan.
Jos hammastahnaa käytetään ensimmäistä kertaa, lemmikin annetaan ensin maistaa sitä laittamalla tahnaa hieman lemmikin etuhampaisiin. Tämän jälkeen tahnaa laitetaan maltillinen määrä hammasharjalle ja harja laitetaan rauhallisesti lemmikin suuhun. Jos kerta on ensimmäinen, harjataan vain muutama hammas, esimerkiksi kulmahampaat. Lemmikin tottuessa toimenpiteeseen lisätään putsattavien hampaiden määrää. Hampaat puhdistetaan harjaamalla ienrajaan asti - liian innokasta  hankaamista kannattaa kuitenkin varoa. Hellävaraiset, pyörivät liikkeet riittävät.
Lemmikkiä kehutaan hoidon aikana ja palkitaan reippaasta yhteistyöstä vaikkapa yhteisellä leikkihetkellä, kun touhu on ohi.

Miksi hampaita pitäisi hoitaa?

Kissat ja koirat saavat sangen helposti hammaskalustonsa riesaksi hammaskiveä - kissat usein koiria herkemmin, sillä niillä ei ole luontaista innostusta pureskeluun kuten koirilla. Kuivaruokanappulat, pureskeluun kannustavat välipalat ja/tai pureskelua kestävät lelut auttavat plakin poistossa, mutta vain harvoin ne yksistään riittävät pitämään hampaat tarpeeksi puhtaana - etenkin ikääntyvistä lemmikeistä puhuttaessa.
Hampaita voi puhdistaa myös tarkoitukseen valmistetulla ultraäänihammashoitolaitteella. Ultraääni pehmentää hammaskiveä, josta syystä sen poistaminen tapahtuu helposti. Säännöllisiä eläinlääkäritarkastuksia hoito ei korvaa, mutta on kotona tapahtuvaa hampaiden pesua huomattavasti tehokkaampi tapa pitää hampaat puhtaana. Monissa Faunatar-myymälöissä henkilökunta on saanut koulutuksen ultraäänellä toimivan hampaidenhoitolaitteen käyttöön, voit siis tuoda lemmikkisi ultraäänihammashoitoon meille. Hoitoon varataan aina aika etukäteen.

Säännölliset tarkastukset

Kissat ja koirat eivät osaa kertoa meille, jos niillä on hammassärkyä, josta syystä kannustamme jokaista kissan tai koiran omistajaa tarkistuttamaan lemmikkinsä hampaat säännöllisesti eläinlääkärin luona. Eläinlääkäri tarkistaa eläimen purennan, huolehtii hampaiden puhdistuksista aina ientaskuja myöten - sekä kertoo lemmikin yksilöllisen hoitosuunnitelman hampaita ajatellen.

Terve suu, iloinen lemmikki!

Tuotteita lemmikin suuhygieniaan

Virbac Kit hammasharjat + tahna 70 g
Varrellinen kaksipäinen hammasharja, sormihammasharja ja maistuva kananmakuinen erikoishammastahna koirille.

 

_______________________________________________________

OverZoo Enzym Dent hammastahna
Enzym Dent hammastahna koirille ja kissoille.  Sisältämiensä entsyymien ansiosta tahna hajottaa tehokkaasti hampaiden pinnoilta orgaaniset jäänteet. Tuote vähentää hammaskiven muodostumista, eikä välttämättä vaadi hampaiden harjaamista.  Tahna maistuu hyvältä, joten koira nauttii sitä mielellään.
Käyttöohje: Annostele Enzym Dent tahna hampaiden pinnalle pehmeällä hammasharjalla. Voit tehostaa vaikutusta harjaamalla hampaat, mutta tahna vaikuttaa myös ilman harjausta. Suositellaan käytettävän päivittäin.
http://www.faunatar.fi/sites/default/files/pictures/OverZoo/enzym%20dent.png

_______________________________________________________

Virbac hammastahna - maistuu kanalta!
C.E.T. Dual-Enzyme System aktivoi ja vahvistaa suun luonnollista puolustusmekanismia. Säännöllinen harjaus C.E.T. tahnalla vähentää plakin ja siten hammaskiven muodostumista sekä vähentää pahanhajuisen hengityksen syntymistä. Eläimen suuta ei tarvitse huuhdella pesun jälkeen. Käytä erityisesti lemmikeille tarkoitettua hammasharjaa.

_______________________________________________________

Virbac kalan makuinen hammastahna
Kalan maku on erityisesti kissojen mieleen!

_______________________________________________________

Hammasharja
Päivittäiseen hampaiden harjaukseen valikoimissamme on useita erilaisia kissojen ja koirien suuhun sopivia hammasharjoja, joiden avulla myös takahampaiden harjaus onnistuu helposti.

Kissan / pienen koiran hammasharja

Kissan / pienen koiran hoitoon: sormiharja

Pitkävartinen hammasharja, kokonaispituus 23 cm

_______________________________________________________

OverZoo Animal Dent suuhygieniasuihke
Animal Dent on helppokäyttöinen ja tehokas suuhygieniasuihke koirille. Sen sisältämä sitruunahappo hajottaa tehokkaasti hampaiden pinnoilta orgaaniset jäänteet ja torjuu näin hammaskiven muodostumista. Japanilainen piparminttu ja eukalyptus raikastavat hengityksen. Makuaineet tekevät suihkeesta koiralle miellyttävän. Suihkutetaan suoraan hampaiden pinnalle. 


 

_______________________________________________________

Plaque Off
ProDen PlaqueOff Animal on kansainvälisesti patentoitu luonnontuote, joka ehkäisee hammaskiven ja plakin muodostumista hampaan pinnalle ja vähentää siten suuontelon bakteeripitoisuutta. PlaqueOff® Animal -tuotteen vaikuttava aine on luonnossa kasvanut merilevä. Ainesosat siirtyvät ruoansulatuksessa vereen, ja ne tekevät syljen koostumuksesta sellaisen, että se kuohkeuttaa hammaskiveä ja ehkäisee uusien plakkikerrostumien kiinnittymisen.
Annostellaan mittalusikallinen kerran päivässä ruoan mukana.

 

 

_______________________________________________________

Ultraäänihammashoito Faunattaressa
Ultraäänellä tehtävä hampaiden hoito pehmentää hammaskiveä niin, että sen poisto käy helpommin. Hoidon yhteydessä saatetaan ajoissa havaita tarve eläinlääkärin suorittamaan hammashoitoon.
Löydät laitteen käyttöön saanutta henkilökuntaa monista liikkeistämme, kysy tarkemmin lähimmästä Faunatar-myymälästä: www.faunatar.fi/yhteystiedot

Katso myös Palvelumme >>

_______________________________________________________