Okahiiri

Myymälöissämme kautta maan myydään erilaisia pikkulemmikeitä, joihin voit tulla tutustumaan paikan päälle. Koulutettu henkilökuntamme kertoo lisää eri lajien saatavuuksista, hinnoista ja hoidosta, sekä esittelee näiden nappisilmien tarvitsemia tuotteita mielellään. Tervetuloa iloisille ostoksille palvelevalle asiantuntijalle!
Hoito-ohjeemme pohjautuvat Eettisen Eläinkaupan Sertifikaattijärjestelmään, lisätietoja: www.eesp.fi.

EGYPTIN OKAHIIRI
Acomys cahirinus
Nimi englanniksi: Spiny mouse

Okahiiri on alkujaan kotoisin Pohjois-Afrikasta, Intiasta ja Lähi-Idästä jossa se elelee hyvinkin kuivilla ja kuumilla aroilla. Okahiiri on aktiivisimmillaan öisin ja hämärällä. Okahiirelle tunnusomaista ovat selän harjasmaiset karvat.
Okahiiret saattavat olla arkoja käsiteltäviä, mutta pienestä asti ihmisen kanssa touhuillut eläin kesyyntyy yleensä hyvinkin kesyksi.
Okahiiren elinikä on 2-3 vuotta.

PITOPAIKKA
Okahiirelle soveltuu hyvin vaikkapa lasinen jyrsijäterraario tai akvaario jonka kansi on verkkoa. Kooltaan asumus muutamalle hiirelle saisi olla vähintään esim. 60 x 40 x 40 cm.
Okahiirien pitopaikkaan laitetaan pesämökkejä, kiipeilytasoja ja –oksia joita hiiret mielellään käyttävät. Muista tarvikkeista mainittakoon ruokakuppi, juomapullo, mineraalikivi ja kalkkikivi.
Okahiiret ovat kotoisin hyvin lämpimiltä seuduilta, joten häkin lämpötila ei saisi laskea alle 20 asteen.

RAVINTO
Okahiiret ovat kaikkiruokaisia. Niiden ravinnon perustan luo hiirille ja rotille tarkoitetut täysrehut sekä vähärasvaiset siemenseokset. Lisäksi tarjotaan vihanneksia ja hedelmiä sekä silloin tällöin myös lihaa, kuten jauhomatoja.

LISÄÄNTYMINEN
Sukukypsiä okahiiret ovat noin kahden kuukauden iässä. Kantoaika on 38-40 vrk. Poikasia syntyy yleensä vain kaksi. Poikaset ovat luovutusikäisiä noin 6 viikon iässä.

Pikkulemmikeiden tarvikkeita myyvät kaikki myymälämme. Voit tutustua valikoimiimme myös  VERKKOKAUPASSAMME>>