Ruoalla saa leikkiä!

Pikkulemmikin aktivointi ruoan avulla on helppoa ja hauskaa - ja eläimelle tuulahdus sen villien vaistojen perukoilta.

Luonnossa kanit ja jyrsijät käyttävät aistejaan ja lihaksiaan monipuolisesti ravintoa etsiessään. Ne nuuskivat ja kuuntelevat, kaivavat ja kiipeilevät, ja joutuvat ratkaisemaan monenmoisia pulmia saadakseen haluamansa herkkupalan talttahampaidensa ulottuville. Turvallinen ja tasainen lemmikin elämä on toki huoletonta, mutta syöminen saattaa muodostua tylsäksi, jos eläimen ei ole mahdollista toteuttaa lajilleen ominaisia taipumuksia näissä päivittäisissä puuhissaan. Suoraan kuonon eteen tarjoiltu ruoka toki syödään, mutta astetta paremmalta se voisi maistua, jos sen syömiseen voisi yhdistää jotain mukavaa tekemistä.

Heinänsyöjälle hommaa
Heinänsyöjiä voi virikkeellistää tekemällä heinästä lettejä, kransseja ja palloja, tai heinää voi piilottaa vaikkapa talouspaperirullan sisälle. Kivoja piilopaikkoja heinille ja yrteille saa YrttiTarhan koivurullasta ja heinärullasta. Rullat on jo valmiiksi täytetty heinällä ja kuivatuilla, herkullisilla yrteillä. Kun yrtit on syöty, rullan voi täyttää uudelleen heinillä tai vaikkapa YrttiTarhan kuivatuilla kasveilla. Rullan tyhjentämisessä on omat haasteensa!

Ruoan piilotus
Luonnossa ruoan etsintä on eläinten jatkuvaa työtä. Kotioloissa vain mielikuvitus on rajana siinä, miten ruokaa voidaan piilottaa, tai miten erilaisin keinoin se laitetaan eläimelle tarjolle. Ruokaa voi piilottaa talouspaperirullan sisälle, sekä heinästä ja meriruohosta punottuihin mökkeihin, putkiin ja muihin turvallisesta materiaalista oleviin kätköihin. Heinämökit sopivat monille pikkulemmikeille myös mukavaksi piilopaikaksi - joita on kiva nakerrella päiväunien välillä.

Herkkupaloja älypeleistä
Älypeleissä ja aktivointipalloissa on ideana se, että omistaja piilottaa lelun sisälle herkkupalan, joka lemmikin tulee osata ottaa esille.  Lelun vaikeusasteesta riippuen lemmikki saa näiden kanssa käyttää kekseliäisyyttän, kuten se luonnossakin  tekisi.  Aktivointipalloa eläin pyörittelee lattialla niin kauan, että sisälle sujautetut herkkupalat putoavat pallosta ulos. Puisissa ja muovisissa älyleluissa ratkaisuvaihtoehtoja on useita, mutta ajatus on sama: eläimen tulee keksiä, miten kummassa se saisi hampaisiinsa tuon piilopaikassaan tuoksuvan herkkupalan.

Syötävät lelut
Esimerkiksi YrttiTarhan sarjassa on useita erilaisia syötäväksi tarkoitettuja leluja jyrsijöille ja kaneille. Sarjaan kuuluu mm. erilaisia herkkutunneleita, joissa on mukana herkullisia kuivattuja juureksia, kukkia, pähkinöitä ja monia muita. Mukavaa nakerreltavaa ovat myös monet erilaiset nakerteluun tarkoitettavat lelut, joista osan voi myös kiinnittää häkin kattoon roikkumaan.

Konsteja lemmikin aktivointiin ruoan avulla on paljon. Tarjoamalla lemmikille paljon erilaisia virikkeitä pysyy lemmikki uteliaana ja virkeänä, lisäksi sen puuhia on hauskaa seurailla ja huomata, kuinka kekseliäitä pienimmätkin eläinystävämme osaavatkaan olla.

Puuhakkaita syöntihetkiä!

 

Tuotevaihtoehtoja:

YrttiTarhan koivurulla yrteillä

Kaneille ja jyrsijöille sopiva luonnonmateriaalista valmistettu hauska aktivointirulla, jonka voi täyttää uudelleen ja uudelleen!
Mitat: halkaisija n. 7cm, pituus n.20cm, reikien halkaisija n. 4cm.

YrttiTarhan heinärulla

Heinällä täytetty suuri tunneli, jonka päällä ihania kukkien terälehtiä ja herkullisia yrttejä. Pahvinen pureskeltava runko. Ei sisällä siemeniä. Sopii erityisesti kaneille, marsuille, deguille ja chinchilloille.
Mitat: halkaisija n.15cm ja pituus n.25cm.

YrttiTarhan yrtti/heinärulla

Koivurulla, jonka sisällä maistuvia siemeniä ja yrttejä, sekä pieni määrä maissia. Sopii erityisesti hiirille, rotille, hamstereille, gerbiileille ja linnuille. Satunnaisena herkkuna myös marsuille ja kaneille.
Mitat: halkaisija n.6cm ja pituus n.8cm.

Happy Pet Grassy Hideaway
 

100% luonnollisista materiaaleista valmistettu ruohotalo kaneille ja jyrsijöille. Koko noin 30 x 25 x 20 cm. Helposti koottava, nosta vain pystyyn ja sido pohja ja seinät toisiinsa taloon kiinnitetyillä naruilla. Voit halutessasi täyttää ruohotalon heinällä ja yrteillä - tai lemmikkisi voi syödä vaikka koko talon!
 

Happy Pet Grassy Hideaway
 

100% luonnollisesta meriheinästä valmistettu herkkupiilo kaneille ja jyrsijöille, toimii myös pikkujyrsijöiden pesänä. Sisältää pyöreän puupalikan jossa on kaksi syvennystä herkkupaloille. Koko noin 13 x 15 cm, puupalikan pituus noin 11 cm.
 

Motivointipallo

Muovinen porkkanakuvioinen aktivointipallo säädettävällä aukolla. Hauskaa aktivointia lemmikillesi! Laita namit pallon sisään ja anna lemmikkisi pyöritellä ne ulos. Pallon halkaisija 7cm.
 

Happy Pet Grassy Ball
 

Nature First Grassy Ball on valmistettu 100% luonnonmateriaaleista, joten sitä on turvallista jyrsiä ja napostella. Pitää hampaat kunnossa ja ehkäisee tylsistymistä! Pallon halkaisija noin 11 cm.
 

Happy Pet Willow Corn
 

Pajusta punottu maissi leikkeihin ja pureskeltavaksi, sopii kaneille ja jyrsijöille. Pitää hampaat kunnossa ja ehkäisee tylsistymistä!
Pituus noin 15 cm.