SOLHEDS luonnonmukaista terveydenhoitoa

 

 

Ihon hoito

Iho on eläinten laajin elin ja se muodostaa mekaanisen suojan ympäristön haittatekijöitä kohtaan.
Lemmikin puhtaanapito pitää sisällään turkin hoidon ja harjaamisen, sekä pesun tarpeen vaatiessa. Likainen lemmikki on alttiimpi ihovaurioille.

Derma4 hellävarainen shampoo soveltuu usein toistuvaan pesuun, koska se pesee turkin ihoa ärsyttämättä.
Derma4 shampoo myös kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa sekä poistaa tehokkaasti hilsettä. Derma4 shampoo tuo karvapeitteeseen kiiltoa ja on helposti pois huuhdeltavissa.

Varaa lemmikkisi pesulle aikaa. Kastele rauhassa koko eläimen karvapeite ihoa myöten. Likaisiin kohtiin hiero shampoota suoraan. Peruspesussa voit hyvin käyttää laimennettua shampoota. Huuhtele huolelllisesti koko karvapeite ihoa myöten. Kuivaa lemmikksi huolellisesti.

Ihovauriot, haavat, naarmut,hankaumat

Pienemmät pintahaavat paranevat usein hyvällä kotihoidolla. Perushoito haavojen ja hankaumien kaltaisissa ihovaurioissa on pitää vaurioitunut iho puhtaana.
Derma1 antiseptisen shampoon sisältämät eteeriset öljyt auttavat desinfioimaan haavan ympäröivää ihoa rasittamatta.
Avonaisen haavan hoitoon soveltuu kirvelemätön Derma6 hoitava haavaöljy, joka tuo haavaan haavan
tarvitsemaa kosteutta ja edesauttaa haavan paranemista.
.
Haavoihin, joissa iho ei ole rikki saadaan lisäapua hieromalla vaurioituneeseen kohtaan tulehdusta lieventävää, ihon ja karvojen uudistumista kiihdyttävää ja ihoa kosteuttavaa Derma2 tehoseerumia.
Tuotteiden eteeriset öljyt tekevät koirille hoidetun alueen nuolemisen epämiellyttäväksi.

Allerginen iho

Allergiset ihottumat ovat yleensä kutisevia ja saavat siten koiran reagoimaan oireileviin alueisiin esimerkiksi puremalla, nuolemalla ja hankaamalla, joka osaltaan pahentaa tulehdusreaktiota.
Allergisen ihonhoito on kolmijakoinen
1. Vältä allergian aiheuttajaa
Selvitä yhdessä eläinlääkärin kanssa mille koirasi on allerginen. Allergisoivien tuotteiden ja tekijöiden poissulkeminen ja välttäminen.
2. Hoida ihoa
Pidä puhtaana ja huolehdi ihon kosteustasapainosta.
Usein vesipesu riittää, mutta paikallistulehdusriskitilanteissa (ihon pinta rikki, naarmut...) ja tukemaan hoitoa pese oireilevat alueet Derma1 antiseptisella shampoolla ja voitele kuiva iho Derma2 tehoseerumilla.
Hyvin kuiva iho voidaan shampoopesupäivänä voidella Derma5 antimikrobisella voiteella.
Päivittäiseen allergisen ihon hoitoon soveltuu Derma2 tehoseerumi. Oireilevat alueet on hyvä voidella kaksi kertaa päivässä.
3. Hoida allergista tulehdusreaktiota
Tulehdusta lieventävä lääkitys eläinlääkärin määräyksestä, kuten kortikosteroidit. Derma2 tehoseerumin tehoaineet auttavat lieventämään allergista tulehdusreaktiota.

Kroonisten sairauksien, kuten allergian, perushoito on hyvä ylläpitohoito.

Apua ihotulehduksiin

Märkä turkki ja sen alla kostea iho on oivallinen kasvualusta ei toivotuille mikrobeille. Osa ihotulehduksista muodostuu toistuviksi. Yleisimpiä lienevät koirilla märkivä ihotulehdus eli ”hot spot”. Tärkeää on selvittää eläinlääkärin kanssa syy. Tilanteen mukaan suoritetaan tarvittavat toimenpiteet sekä eläinlääkäri arvioi lääkitystarpeen.
     Tämän jälkeen jatkuu asianmukainen ihon hoito. Iho pidetään puhtaana ja kuivana, jotta taudinaiheuttajamikrobien kasvuolosuhteita saataisiin heikennettyä. Tulehtuneelta ihoalueelta kannattaa yleensä ajaa karvat pois. Syvemmissä ihon tulehduksissa, kuten furunkuloosissa (tassutulehdus), voidaan tilannetta pyrkiä rauhoittamaan paikallishoidolla.
     Derma-tuotesarjalla saadaan apua ihotulehdusten hoitoon pesemällä iho Derma1 antiseptisella shampoolla sekä voitelemalla kuiva ja puhdas iho Derma5 antimikrobisella voiteella.
     Ihotulehduksen rauhoituttua ja lievemmissä tulehdustilanteissa on Derma2 tehoseerumi valinta Derma1 shampoopesun jälkeen. Mitä aikaisemmin tulehdus todetaan ja aloitetaan hoito, sen parempi on hoitotulos. Oireilevat alueet on hyvä voidella kaksi kertaa päivässä. Pitkittyneissä tulehdustilanteissa ja syyn selvittämiseksi käänny eläinlääkärin puoleen.

Derma-tuotteiden käyttöohjeet koirien ihovaurioiden kotihoidossa

1. Kastele ja huuhdo vedellä vaurioitunut iho kaikesta irto liasta. Hiero kevyesti Derma1 antiseptistä shampoota oireilevalle alueelle ja anna vaikuttaa 3 minuuttia. Huuhtele alue hyvin shampoosta ja anna alueen kuivua/kuivaa alue puhtaalla puhkeellä.
2. Hiero kuivalle, puhtaalle vaurioituneelle iholle ja sen ympäristöön kevyesti Derma2 tehoseerumia. Avonaista haavaa ei voidella.
3. Vereslihaisiin haavoihin suihkutetaan suoraan Derma6 hoitavaa haavaöljyä vesipesun jälkeen.

Pisto-, viilto- , purema- ja isot haavat vaativat yleensä eläinlääkärin hoitoa. Käänny näissä tapauksissa ja aina, kun olet epävarma hoidosta eläinlääkärin puoleen.

SOLHEDS-tuotteet

Tutustu valikoimiin myös VERKKOKAUPASSAMME >>

Solheds Derma 1 Skin Care Shampoo

Derma1 on puhtaista ja luonnonmukaisista raaka-aineista valmistettu, tutkitusti tehokas hoitoshampoo iho-ongelmien (esim. rivi, hotspot, kesäihottuma, allergia) hallintaan hevosille ja koirille. Derma1 soveltuu usein toistuvaan pesuun, koska se pesee eläimen ihon hellävaraisesti, kosteuttaa ja lievittää vaurioituneen ihon kutinaa. Hoitoshampoon sisältämät eteeriset öljyt puhdistavat, suojaavat ja hoitavat ihoa. Lisäapua eläimesi hyvinvoinnista huolehtimiseen löydät Derma-tuoteperheen muista tuotteista.

Käyttöohje: Kastele oireileva iho puhtaalla vedellä, hiero siihen Derma1 shampoota, anna aineen vaikuttaa kolme minuuttia ja huuhtele hyvin. Odota, kunnes iho on kuiva, ja rasvaa se tarvittaessa Derma2-tehoseerumilla tai Derma5 voiteella. Ravistele ennen käyttöä.
pH ~ 7. Säilytys: +10 – 25°C. Ei sisällä FEI:n kieltämiä aineita – ei doping rajoituksia
 

Solheds Derma 2 tehoseerumi

Derma2 on puhtaista ja luonnonmukaisista raaka-aineista valmistettu, tutkitusti tehokas seerumi hevosten ja koirien iho-ongelmien hallintaan. Mm. allergiat, kesäihottuma ja hyönteisten puremat aiheuttavat kutinaa, jonka johdosta eläin usein hankaa, josta aiheutuu haavaumia. Derma2:n eteeriset öljyt lievittävät kutinaa ja edesauttavat vaurioituneen sekä tulehtuneen ihon uudistumista. Lisäapua eläimesi hyvinvoinnista huolehtimiseen löydät Derma-tuoteperheen muista tuotteista.

Käyttöohje: Hiero Derma2-seerumia aina puhtaalle ja kuivalle iholle. Suosittelemme ihon pesuun Derma1-shampoota. Hoida oireilevat alueet päivittäin. Vältä aineen joutumista silmiin ja limakalvoille. Ravistele ennen käyttöä.
pH ~ 7. Säilytys: +10 – 25°C. Ei sisällä FEI:n kieltämiä aineita – ei doping rajoituksia
 

Solheds Derma 4 Gentle shampoo

Derma4 on puhtaista ja luonnonmukaisista raaka-aineista valmistettu tutkitusti tehokas hoitoshampoo hevosille, koirille ja kissoille. Derma4 shampoo soveltuu usein toistuvaan pesuun, koska se pesee eläimen karvapeitteen hellävaraisesti, ihoa ärsyttämättä. Derma4 myös kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa sekä poistaa tehokkaasti hilsettä. Shampoo on helposti pois huuhdeltavissa. Lisäapua eläimesi hyvinvoinnista huolehtimiseen löydät Derma-tuoteperheen muista tuotteista.

Käyttöohje: Kastele karvapeite vedellä. Hiero shampoota suoraan erityisen likaisiin kohtiin ja muutoin voit käyttää shampoota veteen laimennettuna. Huuhtele shampoo hyvin pois. Ravistele ennen käyttöä.

pH ~ 7. Säilytys: +10 – 25°C.  Ei sisällä FEI:n kieltämiä aineita – ei doping rajoituksia. Huomioi kuitenkin, että Ruotsissa aloe veralla 96 tunnin varoaika.
 

Solheds Derma 5

Derma5 on puhtaista ja luonnonmukaisista raaka-aineista valmistettu, tutkitusti tehokas apu hevosten ja koirien ihoinfektioiden ja ihokovettumien hallintaan (mm.rivi, hot spotit, elefantti-iho). Derma5 eteeriset öljyt auttavat estämään ihovaurion leviämistä. Derma5 voide tukee myös ihon uudistumista omega-3 ja -6 rasvahappojen ja eteeristen öljyjen avulla ja pehmentää kovettumia.

Käyttöohje: Hiero Derma5-voidetta puhtaalle ja kuivalle iholle. Suosittelemme ihon pesuun Derma1-shampoota. Hoida oireilevat alueet päivittäin. Vältä aineen joutumista silmiin ja limakalvoille. Ravistele ennen käyttöä.

pH ~ 7. Säilytys: +10 – 25°C. Ei sisällä FEI:n kieltämiä aineita – ei doping rajoituksia. Huomioi kuitenkin, että Ruotsissa aloe veralla 96 tunnin varoaika.
 

Solheds Derma 6 haavaöljy

Derma6 on puhtaista ja luonnonmukaisista raaka-aineista valmistettu kirvelemätön ja tutkitusti tehokas apu hevosten ja koirien haavahoidon hallintaan. Tuotteen eteeriset öljyt auttavat pitämään haavan puhtaana sekä edesauttavat ihon uudistumista.

Käyttöohje: Suihkuta suoraan puhtaaseen haavaan. Ravista ennen käyttöä.

pH ~7. Säilytys: +10 – 25°C. Ei sisällä FEI:n kieltämiä aineita – ei doping rajoituksia

Solheds Derma 8 korvahuuhde

Derma8 Derma8 on tutkitusti tehokas fysiologinen liuos koirien korvien puhdistukseen ja hoitoon. Tuotteen luonnonaineet hoitavat ulkokorvan ihoa ja auttavat estämään tulehduksen syntymistä, leviämistä sekä lieventävät kutinaa. Soveltuu säännölliseen ja tilapäiseen käyttöön sekä lääkehoidon tueksi.

Käyttöohje: Laita pullon nokkakorkki korvakäytävän suun yläpuolelle. Täytä korvakäytävä huuhteella (n. 1-2ml), hiero kevyesti, anna koiran ravistella päätään, pyyhki pumpulilla. Ravistele ennen käyttöä.

pH ~ 7. Säilytys: +10 – 25°C.
 

Solheds Derma 9 Shine & Care

Derma9 on tutkitusti tehokas suihke hevosten, koirien ja kissojen karvapeitteen, ihon ja jouhien hoitoon. Derma9 tuo karvapeitteeseen loistavaa kiiltoa, kosteuttaa ihoa ja vähentää hilsettä sekä helpottaa jouhien/turkin selvittämisessä. Derma9 jättää hengittävän, kiiltävän ja suojaavan pinnan karvapeitteeseen ja iholle.

Käyttöohje: Suihkuta kevyt tasainen pinta karvapeitteeseen ja pyyhki/harjaa kiillon saamiseksi. Paljasta iho siirtämällä jouhet/karvapeite sivuun. Suihkuta suoraan iholle ja hiero kevyesti. Jouhien ja turkin selvitykseen suihkuta ensimmäisellä käyttökerralla reilusti ja harjaa. Jatkokäytössä riittää kevyt suihkutus turkkiin/jouhiin. Ravista ennen käyttöä.

pH ~ 7. Säilytys: +10 – 25°C. Ei sisällä FEI:n kieltämiä aineita – ei doping varoaikaa.
 

Solheds Derma 10 Heel Balm 150ml

Derma10 on vedetön voide suojaamaan koirien anturoita kovassa rasituksessa (metsästys, agility). Derma10 voide imeytyy hyvin ja edesauttaa jo vaurioituneiden ja haljenneiden anturoiden ihon uudistumista. Derma10 voide on myös hevosten kavioiden kosteusvoide. Derma10 voide auttaa ylläpitämään kavion kosteustasapainoa ja tuo kavioille kauniin kiillon, häiritsemättä kavioiden omaa toimintaa.

Derma10 voide on loistava luonnonmukainen vaihtoehto, kun tarve on paksummalle “parafiini/vaseliini” tyyppiselle voiteelle. Esim. ihokovettumiin, suupieliin.

Käyttöohje: Voitele koirasi anturat ennen rasitusta ja uudelleen illalla yötä vasten.Voitele hevosesi kaviot tarpeen mukaan, usein kosteuden tarve rajoittuu ruununrajan tuntumaan. Käyttöä helpottaa huoneenlämpötila. Tuote kovenee kylmässä. Tuote on riittoisa, pieni käyttömäärä riittää.

Säilytys: +10 – 25°C

Ei sisällä FEI:n kieltämiä aineita – ei doping varoaikaa.
 

Tutustu valikoimiin myös VERKKOKAUPASSAMME >>