SOLHEDS-kilpailu Facebookissa!

 

 
Kilpailu on käynnissä "Faunatar, elämyksiä ihmisille ja eläimille"- Facebook-sivulla 13.6.2019 alkaen. Kilpailuun osallistuminen: kommentoi kumpi Solheds-tuote olisi sinun eläinystävällesi erityisen toivottu: SOLHEDS Derma 6 haavasuihke, vai SOLHEDS Derma 8 korvahuuhde ja olet mukana arvonnassa, jossa voit voittaa kyseisen tuotteen itsellesi. Voit näihin SOLHEDS-tuotteisiin tällä sivulla.

Arvonta suoritetaan 20.6. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Facebook ei ole osallisena arvonnassa.

Solheds Derma 8 korvahuuhde

Derma8 on tutkitusti tehokas fysiologinen liuos koirien korvien puhdistukseen ja hoitoon. Tuotteen luonnonaineet hoitavat ulkokorvan ihoa ja auttavat estämään tulehduksen syntymistä, leviämistä sekä lieventävät kutinaa. Soveltuu säännölliseen ja tilapäiseen käyttöön sekä lääkehoidon tueksi. Käyttöohje: Laita pullon nokkakorkki korvakäytävän suun yläpuolelle. Täytä korvakäytävä huuhteella (n. 1-2ml), hiero kevyesti, anna koiran ravistella päätään, pyyhki pumpulilla. Ravistele ennen käyttöä. Käytettäessä lääkehoidon tukena muista pitää vähintään puolen tunnin tauko ennen kuin laitat korvalääkettä korvahuuhteen jälkeen.
pH ~ 7. Säilytys: +10 – 25°C. Ainesosat: Vesi, rosmariini, laventeli, timjami, natriumkloridi, kasviperäiset glyseriini & propyleeniglykoli, Polyglyceryl-3 Caprate/Caprylate/Succinate & Cocamidopropyl Betaine, magnolia

Tietoa koirien korvien puhdistamisesta

Koirien korvat on hyvä tarkistaa säännöllisesti sekä puhdistaa tarpeen mukaan. Tarkista koirasi korvat viikottain. Terveitä ja puhtaita korvia ei tarvitse hoitaa. Koirat alkavat usein oireilemaan päätään ravistamalla, korvia rapsuttamalla, kun korvissa on ongelmia. Korvien kosteus muodostaa riskitekijän korvatulehduksille, samoin on myös luppakorvaiset koirat alttiimpia korvatulehduksille. Korvan ”ilmastointia” on hyvä parantaa leikkaamalla runsas korvalehden sisäpuolen karvoitus.
Usein korvatulehdus on seurausta allergiasta. Eläinlääkäri diagnostisoi korvatulehduksen sekä ohjeistaa asianmukaisen paikallisen ja/tai systeemisen hoidon.
Hiivasieni on tyypillinen taudinaiheuttajamikrobi korvatulehduksissa. Valitettavan usein muodostuu korvatulehduksista toistuva ja jatkuva ongelma ns. hiivakorvat.
Toistuvan korvatulehdusongelman hoidossa on korvien puhtaana pito tärkeä tekijä tulehdusten ennaltaehkäisyssä. Ongelmakorvakoiran korvat on hyvä puhdistaa 1-3 kertaa viikossa, sekä uimisen ja kylvettämisen jälkeen. Tavoite on pitää korvat puhtaana ja kuivina, jotta taudinaiheuttajamikrobeille ei muodostusi suotuisia elinolosuhteita.

Solheds Derma 6 haavaöljy

Derma6 haavaöljy on puhtaista ja luonnonmukaisista raaka-aineista valmistettu kirvelemätön ja tutkitusti tehokas apu hevosten ja koirien haavan hoidon hallintaan. Derma6 haavaöljyn sisältämät eteeriset öljyt auttavat pitämään haavan puhtaana sekä estämään ihovaurion leviämistä. Derma6 öljy tukee myös ihon uudistumista omega-3, -6, -7  ja -9 rasvahappojen ja eteeristen öljyjen avulla. Öljyn eteeriset öljyt tekevät usein koirille hoidetun alueen nuolemisesta epämiellyttävän. Etenkin kesällä hyönteisaikaan erinomainen apu pitämään haavat ja naarmut puhtaina myös hyönteisiltä. Avuksi myös kärpäsrähmäsilmien puhdistukseen ja ympäröivän ihon hoitoon.

Käyttöohje: Suihkuta suoraan puhtaaseen haavaan. Ravista ennen käyttöä. Silmänympärysten hoidossa suihkuta pumpuliin ja pyyhki silmien ympäriltä ja silmäkulmasta pois päin, EI silmiin.
Ainesosat: Vesi, pellavasiemen, vehnänalkio, tyrni, kasviperäinen glyseriini & propaanidioli, laventeli, minttu, sitruunaruoho, timjami, rosmariini, magnolia, lauriinihapon esterit, selluloosa & xantaani
pH ~ 7. Säilytys: +10 – 25°C. Ei sisällä FEI:n kieltämiä aineita – ei doping varoaikaa.

SOLHEDS luonnontuotteiden käyttö apuna haavojen hoidossa

Haavojen paranemisprosessi jakaantuu 4 eri vaiheeseen.

1) tulehdusvaiheessa elimistön oma mekanismi pyrkii suojautumaan haavan aiheuttamilta vaaroilta (verihukka, vieraiden aineiden joutuminen kehoon)
2) haavan puhdistusvaiheessa elimistö pyrkii poistamaan kuolleen kudoksen ja vieraat aineet elimistöstä,
3) korjausvaiheessa elimistö aktivoituu korjaamaan vaurioita ja peittämään haavan,
4) maturaatiovaiheessa elimistö pyrkii viimeistelemään korjatun kudoksen. Haavan vaihe, sijainti ja vakavuus vaikuttaa sen hoitoon, jonka parhaiten arvioi eläinlääkäri.

Etenkin isoille pakoeläimille, hevosille, tulee usein haavoja. Haavoja on erillaisia. Pisto-, viilto- , purema- ja isot haavat vaativat yleensä eläinlääkärin hoitoa. Käänny tällöin, sekä aina, kun olet epävarma hoidosta, eläinlääkärin puoleen. Ensiapuna esim. onnettomuustilanteissa on verenvuodon tyrehdyttäminen kiristyssiteen tai vastaavan avulla. Haava puhdistetaan huolellisesti. Vesisuihkulla huuhtominen on usein tehokas tapa puhdistaa kaikki ulkoinen lika haavasta.

Haava sellaisenaan on altis tulehduksille. Hyvä haavahoito perustuu haavan puhtaana pitämiselle, tulehduksen torjumiselle sekä haava-alueen uudistumisen tukemiselle. Tulehduksen torjunnassa käytetään desinfioivia ja antimikrobisia aineita. Tyypillisiä laajakirjoisia eli useampia eri mikrobeja tuhoavia synteettisiä aineita on esimerkiksi jodattu povidone, kloorihexidiini sekä etanolipohjaisia tuotteita. Haittavaikutus aineilla on, että ne aiheuttavat usein ihoärsytystä sekä saattavat hidastaa ja estää uuden kudoksen muodostumista. Etanolipohjaiset tuotteet voivat kirvellä ja aiheuttaa siten eläimelle epämiellyttävän olon ja hoidon vastustusta. Kudoksen uudistumista voidaan tukea pitämällä itse haava-alue kosteana.

Pienemmät pintahaavat (esim. naarmut, nirhaumat, hokkipolkemat) paranevat usein hyvällä kotihoidolla. Derma1 Skin Care shampoon sisältämät eteeriset öljyt auttaa puhdistamaan pintahaavan tehokkaasti ympäröivää ihoa ärsyttämättä. Avonainen haava puhdistetaan vedellä ja hoitoon soveltuu kirvelemätön Derma6 Wound Oil. Sen sisältämät eteeriset ja luonnon öljyt auttavat estämään ihovaurion leviämistä. Ne tukevat myös ihon uudistumista omega-3, -6, -7 ja -9 rasvahappojen avulla ja tuovat haavaan sen tarvitsemaa kosteutta. Nirhaumiin ja pikku haavoihin soveltuu Derma2 Calming Serum , joka on myös erinomainen  ihovaurion jälkeisen vahingoittuneen ihon ja puuttuvan karvoituksen uudistumisen hoitoon. Haavan parantuessa rupea pehmittää  Derma5 Germ Fighting cream.