Sirutuspäivät

Sirutus on hyvä tapa varmistaa, että karannut tai varastettu lemmikkisi löydyttyään tunnistetaan ja voidaan palauttaa nopeasti takaisin kotiin. Lisäksi  tunnistusmerkintä mikrosirulla on edellytys esimerkiksi näyttelyihin ja kilpailuihin osallistumiselle sekä lemmikin matkustamiselle. 

Lemmikin tunnistusmerkki eli mikrosiru asetetaan onton neulan avulla ihon alle, yleensä hartioiden alueelle. Sirun laittaminen saattaa nipistää hiukan, mutta myöhemmin se ei lemmikkiä häiritse. Sirussa itsessään ei ole energialähdettä, vaan se aktivoituu ainoastaan lukulaitteen lähettämästä matalasta radiosignaalista.  

Mikrosiru sisältää yksilöllisen numerosarjan, jonka avulla eläinlääkäri, löytöeläintalot tai viranomaiset voivat tunnistaa rekisteristä lemmikin oikean omistajan. 

SIRUTUSPÄIVÄT
6.2.    Faunatar Itis
7.2.    Faunatar REDI
10.2.  Faunatar Koivukylä
24.2 . Faunatar REDI
1.3.    Faunatar Itis
7.3.    Faunatar REDI
10.3.  Faunatar Sello

Sirutuspäivinä tunnistusmerkintöjen hinnat -20% alennuksessa, eli 56 € / eläin.
Hinta sisältää eläinlääkärin tekemän perus terveystarkastuksen ja sirun asentamisen. Hintaan ei tule muita kuluja.
Lemmikin rekisteröinnin sirun numerolla omistaja tekee itse.

  • Varaa aika lemmikillesi Sirutuspäivään Eläinklinikamme ajanvarauksesta.

REKISTERÖINNIT

Lemmikin mikrosiruttaminen ei hyödytä, ellei sirua ja lemmikkiä rekisteröidä johonkin rekisteriin. Muista pitää myös yhteystietosi ajan tasalla osoitteen tai puhelinnumeron muututtua.

Huomaa, että kaikki Suomessa asuvat koirat täytyy vuoden 2023 aikana tunnistusmerkitä ja lisätä Ruokaviraston rekisteriin. Lue lisää lakimuutoksesta täältä.
Kissoille ja kaneille vastaavaa rekisteriä ei vielä ole. mutta rekisteröintipalveluita on kuitenkin useita:

Takaisin ylös