Töissä eläinkaupassa

Lukemattomien eläinrakkaiden haaveena on kenties jo lapsuudesta saakka ollut työskentely eläinkaupassa. Eläinten ja eläimiä rakastavien ihmisten kanssa työskentely, lemmikeiden hoito ja kasvatus, erilaisten eläintuotteiden esittely, akvaariomaailmaan sukellus ja eläinten hyvinvointiin vaikuttaminen on Faunatar-ketjun työntekijälle todeksi tehtyä unelmaa.

Voiko päivä enää ihanammin alkaa?
Lemmikkieläinliikkeessä etusijalla ovat eläimet, kuinkas muuten. Aamulla myymälä saatetaan aukaista tuntia, kahtakin ennen myymälän virallista avaamista, sillä jokainen marsun vatsa ja hamsterin suu, akvaariokala ja hittiäinen pyritään ruokkimaan jo ennen asiakkaiden saapumista myymälään.  Eläimiä Faunattarissa on lukuisasti, joten aikaa jokaisen eläinystävän hoitamiseen vierähtää. Ajan käytöstä ei kuitenkaan tingitä, vaan kukin pikkukaveri saa osakseen huomiota, alleen puhtaat pehkut ja eteensä tuoreet sapuskat.
     Pehkujen vaihto, akvaarioiden lappoaminen ja terraarioiden puhdistus kuulostaa kovalta työltä, ja sitä se onkin. Eläinrakkaalle työ on kuitenkin mielekästä. Mikäpä onkaan suloisempaa, kuin ensimmäisenä työpaikalle saapuessaan tervehtiä unenpöppöröisiä, koko yön juoksupyörissään urheilleita hamstereita, aamuheiniään kuikuttavia marsuja ja muita vilpittömiä syöttiläitä. Tyytyväiset eläimet saavat hoitajansakin hyvälle tuulelle – onkohan parempaa tapaa työpäivän aloittamiseen olemassakaan?

Asiakkaita saapuu
Liikkeen oven takana saattaa avaamisaikaan olla jo jonoa, moni asiakas piipahtaa ostoksilla heti aamusta, kun ruuhkaa ei vielä ole.
    Monen kirjavia ovat ne toiveet ja kysymykset, joihin eläinkaupassa saa päivän aikana vastata. Mikä on parasta kanille sopivaa ruokaa? Miksi taistelukala on apaattinen? Missä hyllyssä on kissalle sopiva kuljetuskoppa? Voiko leopardigekolle antaa jättijauhomatoja? Joku soittaa ja kysäisee pääsisikö Paavo-marsu kynsienleikkaukseen ja punnitukseen, toisella asiakkaalla on mukanaan mäyräkoira, jolle etsitään sopivaa kurapukua. Erilaisia lemmikkejä, erilaisia tarpeita. Tilanteiden monipuolisuus onkin yksi ammatin innostavimmista puolista. Kaikki asiakkaat palvellaan, vastaukset kysymyksiin ja tuotteet kuhunkin tarpeeseen etsitään. Omistautuminen asiakaspalveluun ja eläinten hyvinvointiin kuuluu eläinkaupassa työskentelevällä perusluonteeseen.

Liikkeen hoitaminen
Mikään myymälä ei toimi ilman jatkuvaa taustatyötä tilausten, hyllyttämisen, yleissiivouksen, paperitöiden ja lukemattomien muiden tehtävien parissa. Tilauksien tekoa helpottaa tietotekniikka, sillä tilaukset tehdään pitkälti tietokoneen avulla. Oikeiden tuotteiden valitseminen lemmikkitarvikkeiden valtavasta kirjosta onkin sitten jo hieman vaativampaa, tarkoitushan on tarjota laadukkaita, lemmikkien hyvinvointia edistäviä tuotteita, eikä sortua halpaan humpuukiin. Taustatukena tuotepuolessa auttaa koko laajan Faunatar-ketjun tietotaito ja ketjun oma valikoimavastaava, jonka avulla parhaimpien tuotesarjojen etsiskelyyn ei yksittäisen kauppiaan tai myymälänhoitajan tarvitse uhrata aikaa ylen määrin. Vaikka toisaalta kivaahan se on vertailla erimerkkisten timanttipantojen kiiltelyä, koiran T-paitojen kuoseja, jyrsijämökkien muotoja, terraariosomisteiden käytännöllisyyttä ja muiden, tuhansien ja taas tuhansien tuotteiden ominaisuuksia. Kaikkea ihanaa sitä onkin lemmikeille keksitty, ja lemmikkieläinliikkeessä näihin kaikkiin tuotteisiin on mahdollisuus päästä tutustumaan.

Henkilökunta, kauppiaan oikea käsi
Henkilökunta on myymälässä se, joka tekee myymälästä myymälän. Yhtä lailla eläimiin hurahtaneita ovat Faunatar-ketjun henkilökunnan jäsenet, kuin ovat kauppiaatkin. Eläimet ovat se liima, joka hyvinkin erilaiset persoonat on yhdistänyt työskentelemään samassa porukassa, samassa tiimissä. Eläinten kanssa erilaisuus unohtuu, sillä päämäärä ja mielenkiinto on koko ketjulla sama: edistää eläinten oikeaa kohtelua ja hyvinvointia. Tämän saavuttamiseksi henkilökunta kauppiaan kera jaksaakin puhua ja asiakkaitaan parhaansa mukaan palvella. Akvaarioasiakkaan kanssa keskitytään pohtimaan sopivatko suunnitellut lajit asiakkaan altaaseen, jyrsijästä haaveilevaa opastetaan suullisin ja kirjallisin ohjein, koiranpennun ostanut saa mukavat hoitovinkit, kovakuoriaisia ihasteleva kuulee kuoriaisten hoidosta… Monenlaisia lemmikkejä, loputtomasti tarinoita. Jokainen päivä on hieman erilainen kuin edellinen, jokainen päivä vietetään eläinten kanssa. Ei lainkaan hassumpi ammatti.

Onko sinulla unelmana oma lemmikkieläinliike?
Lue silloin myös artikkelimme "Kauppiaaksi", >>SUORA LINKKI